MónTerrassa
Un drac en una plaça de Terrassa
L'escultura es troba a la plaça de Catalunya
L’escultura es troba a la plaça de Catalunya | Lorena Pinilla

!--akiadsense-->

Amb la inauguració de la plaça de Catalunya, el dia 23 d’abril de 1984, es va descobrir l’escultura Drac Màgic, que presidia l’espai dalt d’un turonet d’herba de 2,28 metres d’altura envoltat d’un petit estany circular.

Aquest element té unes dimensions de 7 metres de llargada per 2,50 d’amplada en la part més dilatada de la cua del drac. Té un pes de 160 kg i és d’acer inoxidable. La seva peculiaritat, al principi, era que es movia impulsada pel vent i, aprofitant l’energia eòlica, emetia un so propi i també movia un molinet acoblat que encenia els llums dels ulls, a més d’accionar uns petits sortidors d’aigua polvoritzada que permetien descompensar la llum solar per veure reflectides les irradiacions sobre la superfície metàl·lica de l’acer.

Totes aquestes peculiaritats es varen veure minvades al llarg del temps a causa de les constants malifetes, principalment de l’atemptat de l’any 1987. Finalment, després d’ésser restaurada, es va tornar a instal.lar sobre un tub de quatre metres d’alçada per preservar-la de les bretolades.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Sara Martínez cuesta a novembre 14, 2021 | 15:38
    Sara Martínez cuesta novembre 14, 2021 | 15:38
    Cual fue el precio de la escultura del drac Magic???

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa