MónTerrassa
El Drac Baluk organitza el primer concurs de Tabals Tradicionals de Terrassa

El Drac Baluk de Terrassa organitza per primer cop un concurs de Tabals Tradicionals a la ciutat. El concurs serà el proper dissabte 13 de novembre al Vapor Ventalló. Al llarg de tota la jornada hi haurà una masterclass i un dinar de germanor, i no sera fins les 17:00h de la tarda que comenci el concurs.

L’esdeveniment compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i el suport de l’Ajuntament de Terrassa. Després d’haver participat en diverses edicions del concurs d’Alforja, un parell en el concurs de Sant Cugat, en el de Bigues i Riells, en el de Sant Antoni de Vilamajor i en els dos concursos nacionals de Tabals Tradicionals, i guanyar diversos premis, enguany és el Drac Baluk que organitzen un concurs de percussió tradicional del món del foc.

La jornada començarà amb una classe magistral de Gerard Pouget a les 11:30h, un mestre de la percussió tradicional i amant de les figures festives i les festes populars. Tot seguit, a les 13:30h, dinaran per encarar la tarda amb força.

El concurs començarà a les 17:00h amb els lluïments de les colles participants, en acabar iniciaran una cercavila pels carrers del centre, on cada grup anirà acompanyat d’un membre de l’entitat del Drac Baluk, que els hi farà de guia. En finalitzar la cercavila, en la mateixa plaça del Vapor Ventalló, on s’ha començat, es realitzaran els lluïments dels finalistes. A més dels premis dels grups també tindrem premi al millor tabaler que obsequia Tabals Cabrera, qui també tindrà un espai de mostrari i venda durant tot el dia.

Les colles participants seran els Timbalers del Ball de Diables d’Alforja, Timbalers del Ball de Diables de Bigues i Riells, Colla de Tabalers del Ball de Diables de l’Hospitalet de l’Infant, Associació Diables de la Maurina de Terrassa, Diables de Granollers, Tabalers de la Sella Ball de Diables de Santa Eulàlia i Lliçà d’Amunt.

Cartell del primer concurs de Tabals Tadicionals | Drac Baluk

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa