MónTerrassa
El Drac Baluk estrena junta i protocol per fer front a la violència masclista

Diumenge passat, va tenir lloc l’Assemblea anual del Drac Baluk. L’entitat, després de les dificultats derivades de la pandèmia per poder trobar-se i parlar-ne, ha renovat la junta i ha aprovat diversos canvis estructurals. El nou president és Pau Gerona, que ha destacat com a primera acció del nou mandat l’aprovació del “Protocol per a l’abordatge de la Violència Masclista” amb el 92% de vots a favor i un 8% en blanc.

La nova junta preveu treballar conjuntament amb la Comissió d’Equitat creada arran del protocol per a realitzar formacions amb professionals externs de l’entitat tant de revisió personal, com de circuits d’abordatge. En aquest sentit, també es va habilitar l’adreça [email protected] perquè qualsevol persona (membre o no de l’entitat) es pugui posar en contacte amb la Comissió directament. El document aprovat estarà disponible a la pàgina web de l’entitat d’aquí a uns mesos, un cop s’hagi completat la primera revisió general.

D’entitat juvenil a associació general

Durant l’Assemblea també es va aprovar iniciar el procés de canvi de règim de l’Associació, per deixar de ser una entitat juvenil a una associació de caràcter general; “és una proposta que feia anys que era sobre la taula, però no havíem tingut el temps per dedicar-li”, ha detallat Pau Gerona. L’entitat argumenta que si ve durant els primers anys la limitació de juvenil (entre 14 i 30 anys) havia afectat un nombre reduït de membres, actualment bona part dels membres de l’entitat ja superen els vint-i-cinc anys. Des de l’entitat lamenten que la Generalitat “mantingui uns paràmetres que no s’ajusten al que consideren que és la societat actual”.

L’últim document que es va aprovar va ser la reformulació de molts articles del Reglament de Règim Intern, en el que s’ha incorporat el nou protocol, i s’han modificat diferents articles amb la intenció de fer-los més clars. La nova junta, aprovada amb un 67% dels vots, té com a objectius principals mantenir activa la seva massa social, activar i implementar la Comissió d’Equitat, i procurar estar a punt per dur a terme actuacions de foc quan la situació sanitària ho permeti. En aquest sentit ja preparen diversos actes de caràcter intern per la seva diada, tradicionalment a finals de març.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa