MónTerrassa
Dos dibuixants de Terrassa guanyen els Premis de la crítica ACDComic
  • CA
El dibuixant Pep Brocal
El dibuixant Pep Brocal | Premis ACD Comic

!--akiadsense-->

Els dibuixants de Terrassa Pep Brocal i Aroha Travé han estat els guanyadors de la segona edició dels Premis ACDCómic 2019, atorgats per la Asociación de Críticos y Divulgadores de Cómic de España.

Brocal (Terrassa, 1967) s’ha imposat en la categoria de Millor Obra nacional amb el treball “Mascotas, espíritus y otros prodigios del Inframundo“. El jurat ha reconegut “el seu domini de la composició i del color; la capacitat fabuladora de l’ha permès crear un imaginari propi de l’infern, entre el clàssic i el pop, d’un fons filosòfic però tenyit d’humor.

Per la seva banda, Travé (Terrassa, 1985) s’ha imposat en la categoria d’Autor emergent. El jurat ha destacat la seva “frescor, realisme en el retrat de la vida de barri, la seva intel·ligència i lúdica actualització de l’esperit del vagabund, abocant-se a personatges humans i plens d’autenticitat.

Durant la roda de premsa que ha tingut de forma telemàtica, Pep Brocal, que va invertir dos anys de treball en Inframundo, ha comentat que el personatge d’Amalia és el de “una dona que està en un moment difícil de la seva vida, una dona que està enfonsada, que pensa que la situació que es troba és provisional però s’està eternitzant. I ha de passar alguna cosa perquè es converteixi en una heroïna de la seva pròpia aventura. Ho plantejo com una metamorfosi d’un cuc que es converteix en papallona i surt del cabdell volant cap a una nova vida. Això per a mi és un fet heroic”.

Aroha Travé
Aroha Travé | Premis ACD Comic

!--akiadsense-->

Sobre la protagonista de Carne de cañon, Aroha Travé ha assenyalat que “el personatge pot provocar repulsió o rebuig, però que el chonisme d’aquesta mare que faria el que fos pels seus nens després es veu com una lluita per mantenir-se a ella mateixa i a la seva família. Intento que la gent vegi a aquesta mena de dona de manera diferent i no es quedi només amb aquest chonisme”.

Els guanyadors dels premis de la ACDCómic participen en una publicació gratuïta que l’associació edita i distribueix en llibreries i biblioteques. El doble guardó es concedeix anualment a còmics creats per al mercat espanyol per autors espanyols o establerts a Espanya amb l’objectiu de donar-los reconeixement i visibilitat.

La portada del treball Inframundo de Brocal
La portada del treball Inframundo de Brocal | Pep Brocal

!--akiadsense-->

Una pàgina del treball Carne de Cañón de Travé
Una pàgina del treball Carne de Cañón de Travé | Aroha Travé

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa