MónTerrassa
Doble premi per a un documental terrassenc sobre les persones intersex
  • CA

Un curtmetratge terrassenc sobre les persones intersex ha estat doblement premiat al Festival Cinhomo, la Mostra de Cinema i Diversitat Sexual de Castella i Lleó. Es traca de Se receta silencio, dirigit per Miquel Sisé i que ha estat produït per l’Ajuntament de Terrassa. El documental s’ha endut el premi del Jurat Sènior al Millor curtmetratge documental i també una menció especial del Jurat Jove en l’apartat de Drets Humans i Diversitat Sexual.

El curtmetratge de docuficció va ser un encàrrec, en el marc del Dia Internacional de la Solidaritat Intersex (8 de novembre) des del servei LGTBI+ de l’Ajuntament de Terrassa al sociòleg i activista trans Miquel Sisé. Per fer-lo va comptar amb la participació de les actrius i activistes intersex Mer Gómez i Laura Vila. En els darrers anys la realitat de les persones intersex ha anat guanyant visibilitat. “Se receta silencio” és una aposta de l’Ajuntament de Terrassa per contribuir al trencament del silenci que hi ha al voltant de les vivències intersex.

Sinopsi: “Mentre creixien, a la Cristina i la Lola els van receptar silenci. Van obeir i callar durant molt de temps, fins avui. Les protagonistes d’aquest curtmetratge de docuficció alcen la veu per apropar-nos els seus relats de vida intersex i compartir les seves reflexions sobre els cossos, les identitats, i el desig. Una oportunitat alliberadora no només per a elles, sinó per a tothom”.

Fitxa tècnica

Productora: Ajuntament de Terrassa
Data de publicació: 2021
Durada: 17 minuts
Àudio: castellà
Subtítols: català, castellà i anglès
Directors: Miquel Missé i Aitor Aguirre
Actrius: Mer Gómez i Laura Vila i Kremer
Guió: Miquel Missé, Laura Vila Kremer, Mer Gómez
Gènere: Docuficció, Intersexualitat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa