MónTerrassa
El Districte Jove d’estiu clou amb més de 500 participants
  • CA

El Districte Jove d’estiu ha tancat amb èxit d’activitats i participació. Gairebé mig miler de joves de 12 a 25 anys han intervingut de manera directe en el projecte d’aquest mes de juliol en alguna de les 50 activitats organitzades. Des de l’Ajuntament han celebrat la bona rebuda ja que des del 2019 no s’havia pogut tornar a desenvolupar el programa amb normalitat, a causa de la situació sanitària derivada de la Covid-19.

Districte Jove té continuïtat durant tot l’any, però les darreres setmanes abans de l’agost (únic mes en què s’atura el projecte), ha redefinit la seva proposta habitual per adaptar-la al temps d’estiu i vacances. Amb diversitat de propostes i activitats, s’ha intentat que els infants i adolescents coneguessin nous espais de la ciutat, i també de fora.

Activitats i sortides gratuïtes

La tinenta d’alcalde de Cicles de la Vida, Teresa Ciurana, ha fet una valoració molt positiva de la programació d’estiu de Districte Jove: «Feia tres anys que no era possible desplegar una programació com aquesta, amb la quantitat, qualitat i varietat d’activitats que s’han fet, i estem molt contentes amb l’excel·lent acollida que ha tingut. Han estat unes setmanes de reforçar lligams i també d’ampliar el cercle, amb joves que fins ara no acostumaven a venir a les activitats de Districte Jove i ara han fet un tastet, i això és una bona notícia perquè, possiblement, uns quants hi tornaran al setembre».

La programació d’estiu d’enguany ha inclòs mig centenar d’activitats de lleure gratuïtes pensades per generar espais de socialització i reforçar el vincle socioeducatiu. Entre les activitats realitzades, destaquen les colònies d’identitats i orientacions diverses a l’espai juvenil Baumann (Districte 1). El grup del Lokal (Districte 6) també va fer una sortida de colònies, a Altafulla. Al Districte 2, destaca el taller de poesia a càrrec d’Antonio Gil Torres, a l’Espai Bit. La Caseta (Districte 7) va acollir un taller per pintar el pati de l’equipament. A l’espai Cruïlla (Districte 4), l’activitat amb més participació va ser el cinema a la fresca.

A banda de les activitats de cada districte, s’han fet també propostes de ciutat, com ara una sortida al Centre de Recuperació d’Animals Marins, sortida a la platja o, dins de la Festa Major, l’activitat de geocatching «Qui busca… Troba», amb més de mig centenar de participants d’arreu de la ciutat, que, a banda de l’aspecte lúdic, va incorporar continguts de sensibilització al voltant de l’emergència climàtica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa