MónTerrassa
Malestar dels Diables de Sant Pere Nord amb Ajuntament i comerciants

La Colla de Diables de Sant Pere Nord han emès un comunicat en què denuncien la posició de l’Ajuntament de Terrassa respecte al conflicte amb els comerciants del barri per la fira d’artesans que havien de dur a terme aquest mes de maig. I és que el dies 25, 26 i 27 de maig la colla celebra el Walpurgis, un acte que inclou diverses activitats de cultura popular, a més de la mencionada fira artesana.

L’entitat afirma que “a dues setmanes de l’esdeveniment, l’Associació de Comerciants ha presentat una queixa perquè considera que la fira d’artesans és una activitat comercial i que, per tant, pensen que els pertany”. La colla de diables remarca que totes les associacions del barri, inclosa la de comerciants, estaven avisades des del mes de març a través d’un correu electrònic. “En cap moment ens van transmetre la seva disconformitat”, diuen. El problema rau, lamenta l’entitat de cultura popular, que arran de de la queixa, l’Ajuntament els va trucar i els va manifestar que no se’ls permetia dur a terme la fira d’artesania. “Aquesta situació ens perjudica directament. La fira representa una font de finançament per a nosaltres, ja que som una entitat sense ànim de lucre i lluitem per la nostra subsistència”.

Diables de Sant Pere recorda que Walpurgis “dinamitza la cultura i impulsa el consum del barri”, i que amb l’anul·lació de la fira, també es perjudica als “15 comerços amb qui tenim un compromís des de fa mesos, fent que perdin els diners i temps, sense marge de reacció a l’hora de buscar una nova fira”. L’entitat afirma que “no entenem aquesta posició i ens molesta no conèixer els motius de la negativa ni rebre resposta malgrat la nostra insistència” i sentencien que “demanem una resposta justificada i una solució efectiva per poder gaudir tots plegats de la nostra diada”

Nou comentari

Comparteix