MónTerrassa
Descoberta la imatge del 41 Festival Jazz Terrassa
  • CA

El 41 Festival Jazz Terrassa ja presumeix d’imatge. El cartell, signat per l’artista terrassa Carme Aliaga, “vol ser un homenatge a les dones del jazz”, tal i com ha explicat la seva autora en la presentació, motiu pel qual la protagonista del cartell d’enguany es tracta d’una dona. El cartell s’ha descobert aquest migdia en un acte de presentació al pati de la galeria Espai G d’Art, un emplaçament amb una vinculació habitual amb el Festival i que ha acollit diverses exposicions col·lectives sobre el gènere del jazz, on també han estat presents Susanna Carmona, coordinadora de Jazz Terrassa, i Santi Jordà, de Nexe Disseny Gràfic i Comunicació.

La imatge pictòrica de tècnica collage que presidirà la ciutat ben aviat està centrada en la figura d’una dona cantant anònima d’aires vintage, especialment pel tractament del color i el micròfon utilitzat a la dècada dels anys 50 en l’àmbit del jazz i el rock. El cartell recorda “les dones pioneres del jazz que van començar en uns moments complicats”, alhora que recupera “la idea de la fotografia antiga amb colors sèpia recordant cantants tan emblemàtiques com Billie Holiday o Ella Fitzgerald“, afirma l’autora.

Al mateix temps, Aliaga ha volgut contraposar la idea de la imatge “retro” -com una foto desgastada amb el pas del temps- amb una imatge més actual, motiu pel qual el fons de la imatge és “més colorista amb fragments i retalls de colors vius” que es contradiuen amb els colors sèpies de la cantant. A més, la dona protagonista s’ha representat amb els ulls tancats amb la idea de transmetre la sensació de “viure i captar el moment, amb ganes de llibertat, d’esperança i del resorgiment del festival de jazz”. Per seguir amb la línia de la imatge, la tipografia del cartell també s’ha dissenyat amb un estil vintage semblant al de l’obra original.

Susanna Carmona, Santi Jordà i Carme Aliaga a la presentació del cartell del 41 Festival Jazz Terrassa | Laura Gómez

Per la seva part, Carmona ha explicat que “estem doblement contents” de presentar la imatge del festival i de poder situar de nou el certamen el més de març, després que les dues edicions anteriors s’haguessin de posposar degut a la pandèmia de la Covid-19.

El 41 Festival Jazz Terrassa torna el mes de març

El 41 Festival Jazz Terrassa se celebrarà del 9 al 27 de març a diferents escenaris de la ciutat i la comarca, però amb la decisió de posposar de nou la celebració del Pícnic-Jazz Vallparadís. Malgrat tot, l’edició torna al seu període habitual al mes de març i recupera els concerts matinal a la via pública, així com les projeccions cinematogràfiques, exposicions, la ruta gastronòmica “Menjazz” o el programa pedagògic “Visquem el Jazz”, entre d’altres activitats complementàries. La coordinadora ha confirmat que el conjunt de la programació del festival s’acabarà de desgranar al llarg de les properes setmanes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa