MónTerrassa
Un curt terrassenc, premiat al Festival Internacional de Cinema en Català

Un curt fet i rodat a Terrassa s’ha endut un premi del Festival Internacional de Cinema Català. “La Gran Llei”, obra de l’alumnat de secundària de l’Institut de Terrassa, ha recollit el guardó a la millor producció d’un centre educatiu de secundària. D’aquesta manera, la Companyia de Cinema de l’Institut de Terrassa, de l’extraescolar de cinema, suma un dels reconeixements més importants a les produccions audiovisuals del nostre país.

LA GRAN LLEI, ha estat dirigida per Marta Sucías i Júlia de la Rosa (2020), i explica la història d’una adolescent que es rebel·la contra unes normes d’origen incert en una societat distòpica. El curtmetratge és interpretat pels estudiants Laia Roy, Mario Pernalete, Carola Jordán, Txell Ramos, Andrea Playà, Noa Cervera, Berta Marante, Mar Núñez, Martina Soler i Emma Fernández.

Més de 20 mil espectadors

Aquest dissabte a la tarda el Festival FIC-CAT abaixava el teló després de 8 dies intensos amb nombroses projeccions i activitats paral·leles. Era aleshores, que es donaven a conèixer els guanyadors i es feien entrega, entre els quals hi havia l’institut de Terrassa. Durant els dies de Festival han passat 10.000 espectadors i espectadores pel Teatre del Casino Municipal de Roda de Berà, als quals cal sumar-hi els 12.000 que han visionat els treballs allotjats a la plataforma TV3 a la carta.

La gala de cloenda, conduïda per l’actor Joan Pera, ha premiat les millors obres de cada categoria. Els guardons, a més de l’aconseguit pels egarencs, han estat:

Premi Montserrat Carulla 

ANTONIO BARRERO, fundador i director del FIC-CAT durant 14 anys.

Premi Honorífic

MIRIAM PORTÉ, productora

Premi JOVE 48 HORES

‘EN SÈRIO?’, curtmetratge de Nuna Ibernón. El Prat de Llobregat. 2022. Premi lliurat per part del Jurat de la categoria Jove 48 Hores: Adrià Guxens, Paula Jornet i Biel Rossell.

Premi a la millor producció d’un centre educatiu de primària

MISTERIÓS ASSASSINAT A LLOBREGÓS STREET, de l’alumnat de 6è de Primària de l’Escola Piaget de Barcelona. Direcció: Gonçal Perales. 2021

Premi de la Crítica

SINJAR, d’Anna M. Bofarull. Una producció de KaBoGa Films i Genius at Large. Barcelona. 2022. Premi lliurat pel Jurat de la Crítica, format per Pere Vall, Irene Solanich i Jordi Sardiña.

Premi del públic online

MEMÒRIA DE LES OBLIDADES, curtmetratge de videodansa de Marta Arjona, Maite Blasco i Raquel Rodríguez. Una producció de DansPXL. Tarragona. 2021. Premi lliurat per Cristina Villà, directora d’Innovació, Recerca i Estratègia digital de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

Premi del públic presencial

ESCAPE ROOM, llargmetratge d’Héctor Claramunt. Una producció d’Arriska Films. Barcelona. 2022. El premi del públic l’han lliurat la Clàudia Rosa i Guillem Jurado, voluntaris del FIC-CAT, en representació de totes les persones que formen part del Festival treballant de forma altruista.

Premi al millor videoclip

OH LA LA (Antònia Font), de Marc Pujolar. Una producció de Vampire Films. Barcelona. 2022. El premi l’ha lliurat l’actriu Azahara Moyano.

Premi a la millor producció de les comarques tarragonines.

MEMÒRIA DE LES OBLIDADES, curtmetratge de videodansa de Marta Arjona, Maite Blasco i Raquel Rodríguez. Una producció de DansPXL. Tarragona. 2021. Premi lliurat per l’actor Fermí Fernández.

Premi al millor curtmetratge

ALOPÈCIA ANDROGÈNICA, de Salvador Sunyer. Una producció de Temporada Alta & Mañana. Girona. 2022. Premi lliurat per Patricia Sánchez, membre del Jurat de la Selecció Oficial.

Menció especial del Jurat

Al documental D’OMBRES de Joan Tisminetzky. Una producció de Colibrí Studio. Barcelona. 2021. Menció atorgada per Teresa Ferré, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Roda de Berà.

Premi al millor documental

ROBIN BANK, d’Anna Giralt. Una producció de Gusano Films. Barcelona. 2022. Premi lliurat per Daniel Condeminas, Jurat de la Selecció Oficial.

Premi a la millor producció

A Sandra Forn, Alfons Teruel i David Ortiz pel llargmetratge EL FRED QUE CREMA, de Santi Trullenque. Una producció de Films de l’Orient, Red Nose i Arlong Productions. Andorra. 2022. Premi lliurat per Norbert Llaràs, Jurat de la Selecció Oficial.

Premi al millor llargmetratge

SINJAR, d’Anna M. Bofarull. Una producció de KaBoGa Films, Genius at Large. Barcelona. 2022. Premi lliurat per Marta Bayarri, membre del Jurat de la Selecció Oficial.

Premiats en el Festival de CInema Internacional en Català | FIC-CAT

Nou comentari

Comparteix