Un film de factoria ESCAC serà el representant espanyol al Busan InternationalFilm Fest de Corea del Sud. Lamento, del director Rubén Sánchez, ha estat classificat per a la secció internacional en un festival que qualifica per als premis Oscar, Goya o Bafta, entre d’altres, i que suposa un reconeixement mundial a la feina feta per aquest exalumne de l’Escola de Cinema, a Terrassa. “Estem molt feliços que un curtmetratge sobre la violència de gènere viatgi a Corea del Sud”, ha manifestat el director a Món Terrassa.

Lamento (Smile Filmes) és un curt de 12 minuts de durada que destaca per estar rodat en tan sols un pla seqüència. És un film cru i directe i aposta per retratar d’una forma realista una situació massa recurrent i que podem veure en el món de l’oci nocturn. Protagonitzat per Sara Jiménez (actriu de la pel·lícula Julieta, d’Almodóvar) en el paper d’Anna, una jove de 17 anys que es troba en una festa en un polígon de l’àrea metropolitana barcelonina. Amb ella vivim una història plena de situacions incòmodes però comunes, que es veuen amplificades quan rep la trucada de la seva germana, lluny d’allà, també en una festa i també patint una situació similar.

El curt compta amb direcció i guió del mateix Rubén Sánchez i compta amb la participació, a més de Jiménez, d’Antonia San Juan (El Hoyo), Aitor Luna (Valeria), Stephanie Gil, Jose Neira, Gisela Ruiz o Sergi Cañas, entre d’altres.

No és l’únic reconeixement que el darrer treball de Sánchez ha rebut, ja que també ha estat seleccionat per participar a la Semana de Cine de Medina del Campo.

El director

Rubén Sánchez (1998) va estudiar Mitjans Audiovisuals i un màster de Direcció Cinematogràfica a l’ESCAC. Ha realitzat curtmetratges com Rosario, El vestido rojo, Amaia, etcètera; a més de publicitat per a la indústria de la moda, Fashion film i treballat en festivals de música i documentals. El seu film Joc de nens, amb Pijama Studios, va ser tot un èxit, així com també destaca Una mujer frente al mar, amb l’actriu Claudia Benito Comas.

Nou comentari

Comparteix