MónTerrassa
La cultura popular de Terrassa se cita al Recinte Firal per la Festa Major
  • CA
Artur Moncal, de la Coordinadora de grups populars, i Anna Clariana, al fons a la dreta
Artur Moncal, de la Coordinadora de grups populars, i Anna Clariana, al fons a la dreta | Lluïsa Tarrida

!--akiadsense-->

Una festa major sense cultura popular no tindria cap sentit. Això és el que creu fermament l’Ajuntament de Terrassa i així ho ha reafirmat la Coordinadora de Grups de Cultura Popular i Tradicional Catalana de Terrassa. El seu vicepresident, Artur Moncal, ha estat l’encarregat d’explicar en la roda de premsa de presentació de la Festa Major 2020 quin paper hi jugaran la quarantena d’entitats aplegades en la plataforma.

Reconeixen que saber que no es podria fer una festa al carrer va ser un cop dur. “La festa major per nosaltres és el Gran Dia, on cada grup demostra la seva diversitat, i sortir el carrer és la gran joia de la festa. Aquest any l’hem hagut de deixar aparcat. Però hem trobat una alternativa”, ha manifestat Moncal.

L’alternativa es troba al Recinte Firal de Terrassa que s’omplirà de tota la imatgeria popular. Durant una setmana, es podrà passejar de forma presencial i mantenint els protocols de seguretat, per una exposició única que s’ha fet per donar “vida” a les figures i elements identitaris de cada entitat. “Serà un bon moment per apreciar de ben a prop aquells detalls que de vegades, en l’actuació amb moviment, poden passar per alt”, ha subratllat.

Cartells d’Anna Clariana

I a més de gaudir de les figures i elements propis (com apreciar els gegants vells que enguany fan 170 anys), també es podrà gaudir de l’obra d’Anna Clariana. La il·lustradora ha preparat una trentena llarga de cartells per presentar cadascuna de les entitats. Són uns plafons verticals i fets amb ordinador en què es podrà reconèixer “de manera entenedora els participants en l’exposició”, ha manifestat la mateixa autora, que s’ha mostrat contenta i agraïda per l’oportunitat oferta.

L’exposició vol ser també un homenatge a totes les persones que han estat treballant en primera línia per combatre la pandèmia de la Covid-19, així com un record als egarencs que ens han deixat per culpa seva. La Coordinadora, també ha tingut un record per “dues persones que no podran ser aquesta festa major entre nosaltres, com els consellers Josep Rull i Lluís Puig”.

Però a més de l’exposició, la Coordinadora -amb l’ajuda de l’Ajuntament i Canal Terrassa- han preparat més actes per la Festa Major. “Hem hagut de reinventar-nos, però al final hem pogut posar fil a l’agulla”, sentencia Moncal. Així, es podran veure imatges gravades o d’arxiu d’actuacions de les entitats i s’ha decidit que l’acte d’inici de la Festa sigui especial i “presencial”, tot i que cadascú des de casa seva. I és que l’arribada del Drac de Terrassa aquest any serà des de l’aire (divendres pels volts de les 20h). Moncal no descarta que hi hagi més activitats no posades al programa, “hi ha molt bullici i la situació inesperada fa que encara hi hagi moltes entitats que aporten noves idees”.

Clica aquí per veure l’exposició i el programa de la Festa Major de Terrassa 2020

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa