MónTerrassa
La pluja altera la gran festa de la cultura popular de Terrassa

Aquest proper dissabte 14 d’abril arriba, al Parc de Sant Jordi de Terrassa, la vuitena edició de la CULTURASSA, la Festa de la Cultura Popular, organitzada com cada any per la Coordinadora de Grups de Cultura Popular i Tradicional Catalana de Terrassa, federació que ara mateix agrupa a la vora una quarantena d’agrupacions de les més diverses i variades expressions de la Cultura Popular d’arrel tradicional.

Davant les previsions meteorològiques, tot apunta que durant gran part de la jornada anirà plovent en més o en menys mesura, els organitzadors s’han vist obligats a fer diverses modicicacions en el programa.

Atès que la pluja no és compatible amb les característiques de la fira d’entitats (estands, tallers, figures, balls, dinar popular, etc) s’han vist obligats a alterar gran part del desenvolupament de la Culturassa. Tampoc ajuda les condicions de l’espai al Parc de Sant Jordi. Per tot plegat, ha quedat suspesa la fira d’entitats, així com les mostres d’activitat que s’havien de realitzar a l’era de la Masia Freixa.

El dinar popular, al qual ja estaven apuntades més de 200 persones, es trasllada a la seu dels Castellers de Terrassa (c/de Pasteur, 48), a tres minuts del parc. La part pública i oberta de la Culturassa es perd, naturalment, però en canvi, es podrà mantenir tot el referent a la interrelació entre els grups, colles i entitats de la Coordinadora amb aquest dinar de germanor. Aixi mateix, si els diversos grups de grallers i tabalers s’hi avenen, es podrà improvisar una entretinguda sobretaula amena i musical.

En cas que el temps permeti de reprendre alguns dels actes de la Culturassa, a les 17:30h es baixarà en cercavila fins al parc de Sant Jordi, on es realitzarà l’actuació castellera i la Cloenda de Foc.

Nou comentari

Comparteix