MónTerrassa
Contes tradicionals personalitzats fets amb Intel·ligència Artificial

Contes tradicionals personalitzats fets amb Intel·ligència Artificial. Aquesta és la idea que van tenir el terrassenc Sergi Canyameres i el seu company Marc Pujol, dos amants de la tecnologia amb experiència amb enginyeria, programació i desenvolupament, convençuts que Protagonista.cat pot ser “un canal molt efectiu per reforçar l’ús del català, ja que molt pocs projectes tecnològics semblants ho fan amb la nostra llengua”. I ara que s’acosta Sant Jordi és una molt bona oportunitat per donar-lo a conèixer i animar a la ciutadania a participar-hi.

Per fer-ho possible, s’ha creat un web que es diu Protagonista.cat, i que regenera automàticament contes tradicionals, però alterant els fets basant-se en els nous personatges que l’usuari s’inventi (ell o la seva família, amistats, etc.). Canyameres afirma que “tot el procés dura menys d’un minut, ja que utilitzem intel·ligència artificial per a reescriure la història de manera creativa i divertida, utilitzant les característiques dels personatges que l’usuari vulgui introduir”.

Canyameres subratlla que el producte continua ben viu, i que es van afegint i modificant coses a mesura que reben el feedback dels usuaris i lectors.

Punts de llibre per Sant Jordi amb QR

Per a comercialitzar-ho de forma física per Sant Jordi, han decidit oferir a les entitats i empreses que muntin parada aquesta Diada, acollir els seus punts de llibre a les paradetes de roses. Cada punt de llibre conté un codi amb el qual es pot accedir als contes. El preu de venda al públic és de tan sols 1€, amb el qual es permet regenerar una història, o de 3€ per regenerar 10 històries.

Com a prova per veure com funciona, Canyameres ha creat un conte protagonitzat per un reporter de Món Terrassa i un enginyer de Terrassa amb moltes idees. Vols veure quin ha estat el resultat? Clica aquí i llegeix-lo. A la mateixa pàgina podràs crear tu els teus propis contes amb l’ajuda de Protagonista.cat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa