Terrassa acollirà un concert solidari per recaptar fons per millorar la qualitat de vida dels pacients de càncer. Tindrà lloc el pròxim divendres, 29 d’octubre, al local de La Coral de Prodis, al carrer Pantà, número 57, a partir de les vuit del vespre. Es tracta d’una vetllada que comptarà amb l’actuació de la cantant i vocal coach Atenea Carter. Per poder accedir al concert es pot comprar les entrades, al preu de 10 euros, al mateix restaurant. Les reserves es poden fer al whatsapp 659 419 146. A més, els organitzadors han obert l’opció de poder fer un donatiu en el cas que no es pugui assistir: fent un bizum a 01656 sota el concepte CONCERT SOLIDARI.

Els diners que es recaptin aniran destinat al Consorci Sanitari de Terrassa per a la compra d’una màquina que té per finalitat evitar la pèrdua dels cabells que es produeix durant el tractament de la quimioteràpia. Els estudis mèdics i psicològics, indiquen que la pèrdua dels cabells per la quimioteràpia suposa un efecte important en les pacients, a nivell social i d’autoestima. Per això, des de l’Hospital de Terrassa es va ser pioner en l’ús d’un dispositiu que evita l’alopècia, i d’aquesta manera, s’ajuda a la salut mental dels pacients.

Actualment, al CST hi ha només una màquina, la qual cosa és “insuficient” pel gran nombre de pacients a tractar. En aquests dos anys de funcionament, s’han tractat un total de 90 pacients, d’entre 28 i 79 anys, la majoria dones amb càncer de mama, tot i que també amb càncer ginecològic o digestiu, i homes amb càncer de pulmó. Els resultats mostren que un 52% dels pacients amb tractament de quimioteràpia del Servei d’Oncologia de l’Hospital de Terrassa han pogut conservar el cabell.

Amb el concert de divendres, es busca recaptar diners per a poder-ne comprar una segona, i així incrementar els beneficiaris.


Nou comentari