MónTerrassa
Concert del carrilló del MNACTEC per la Diada Nacional

El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (MNACTEC) es prepara per celebrar la Diada Nacional de Catalunya el pròxim dissabte, 11 de setembre. Ho farà, per una banda, oferint una jornada de portes obertes a l’equipament, de 10.00 a 14.30 h hores amb entrada gratuïta que permetrà descobrir totes les exposicions temporals i permanents.

Per l’altra, el carillonista Blai Ciurana oferirà una audició amb el carilló del MNACTEC. Es podran escoltar peces com L’emigrant (A. Vives), El cant dels ocells, La filadora, El gegant del pi, L’estaca (Ll. Llach) El cant de la Senyera (Ll. Millet) i finalitzarà, com és tradicional, amb Els Segadors (F. Alió). L’audició es podrà seguir des del mateix carrer o des de la terrassa del Museu de la Ciència a partir de les dotze del migdia. És una activitat gratuïta i no cal fer reserva. Tindrà una durada de 30 minuts, aproximadament.

Objecte de gran valor històric i patrimonial, el carilló del MNACTEC consta de 13 campanes de bronze afinades en escala cromàtica i amb un pes total de 1.367 kg. Fou construït l’any 1927 a Leipzig (Alemanya) per la casa fonedora Vortmann-Mabilon i va estar instal·lat al Palau de la Generalitat fins l’any 1976, quan se’n va col·locar un de nou. A partir de 1976, aquest carilló es desmuntà i, més tard, l’any 1993 fou traslladat al MNACTEC, que es feu dipositari de l’objecte. Posteriorment, l’any 2000, el carilló va ser restaurat i incorporat a l’entrada del Museu, amb la intenció de convertir-lo en un element singular de la ciutat de Terrassa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa