MónTerrassa
Comença el període d’inscripció als casals d’estiu a Terrassa
  • CA
Foto de família dels infants dels casals d’estiu municipals | Aj. Terrassa

El passat dissabte, 4 de maig, va obrir-se el període d’inscripcions als casals d’estiu 2019, organitzats per l’Ajuntament de Terrassa i 16 entitats de lleure de la ciutat. Un any més, l’oferta supera les 1.700 places per a infants i joves d’arreu de la ciutat, que han de tenir entre els tres anys (cal tenir P3 acabat) i els 17 anys. En total, s’ofereixen 23 casals, un més que l’any passat, amb presència als set districtes de la ciutat. Els casals començaran el dilluns 25 de juny i tindran una durada variable d’entre tres i cinc setmanes, en funció de cada casal.

Les inscripcions es duran a terme a les seus de les entitats de lleure i altres espais, per aquest motiu, l’Ajuntament recomana a les famílies interessades que contactin directament amb l’entitat organitzadora del casal pel qual es vulgui formalitzar la inscripció, o bé consultar la informació publicada a la pàgina web del servei de Joventut i Lleure Infantil (www.casabaumann.cat). Allà es pot consultar el llistat complet de casals i tota la informació relacionada: calendari, edats, lloc on es farà, entitat que l’organitza, si inclou o no servei de menjador, quotes i lloc, dates i horaris d’inscripció.

Les quotes d’inscripció estan ajustades el màxim possible, atès que l’activitat va a càrrec d’entitats sense ànim de lucre i està subvencionada per l’Ajuntament de Terrassa, que a més de participar econòmicament en l’organització dels casals, atorga beques a les famílies amb dificultats econòmiques i en risc d’exclusió social.

Dos casals més que l’any passat

Aquest any, com a novetat, s’ampliarà l’oferta de casals adreçats específicament a joves de 12 a 17 anys amb un nou casal al barri de Can Boada, que se suma al tres ja existents (Ca n’Anglada, Can Palet i Torrent de les Bruixes). També hi haurà un nou casal adreçat només a infants, també al barri de Can Boada. D’altra banda, es manté l’oferta de dos casals especialitzats adreçats a infants i joves amb diversitat funcional, organitzats pel Centre de Lleure Tu Tries i El Globus, que estaran ubicats a l’Escola Ramón y Cajal i al Centre Municipal d’Educació Especial Fàtima, respectivament. A més, s’ha previst contractar per la resta de casals al voltant de 35 monitors de suport, formats específicament per atendre infants amb necessitats especials, per tal de fer possible que tots els casals de la ciutat puguin acollir també usuaris amb capacitats diverses.

Enguany el títol dels casals, que fa referència al centre d’interès temàtic, és “Expressart!”. Les activitats que s’hi realitzaran estaran relacionades amb l’art, com a mitjà d’expressió de les emocions, un dels objectius educatius d’aquesta nova edició.

Una oferta lúdica i educativa de qualitat

El servei de Joventut i Lleure Infantil coordina el projecte de casals d’estiu a la ciutat. Mitjançant reunions periòdiques durant tot l’any, el Consistori i les entitats vetllen perquè els casals siguin una activitat de qualitat, tant a nivell organitzatiu com educatiu, oferint una bona proposta lúdico-educativa basada en l’experiència vivencial d’infants i joves. Les activitats que es desenvolupen als casals tenen una funció pedagògica i social, i contribueixen a l’educació integral d’infants i joves per tal que siguin persones compromeses amb la societat, alhora que es treballa per la cohesió i la inclusió social.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa