MónTerrassa
Un clàssic de Shakespeare per al Grup de Teatre d’Amics de les Arts

El Grup de Teatre d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa torna a escena amb tot un clàssic de William Shakespeare. Es tracta de la primera vegada que s’atreveixen amb una obra del reconegut escriptor britànic, i s’ha decidit apostar fort per una de les seves comèdies més sonades: Molt soroll per res, sota traducció de Salvador Oliva i adaptació de Toni Garrich, el qual també és el responsable de dirigir-la. L’estrena tindrà lloc aquest divendres, 5 de novembre, a la sala ubicada al carrer del Teatre, 2, de Terrassa, i es podrà veure fins al pròxim 12 de desembre en sessions de divendres i dissabtes a les 21.30 hores, i de diumenges a les 18.00 hores.

“És un autor que sempre ens ha fet molt respecte i era un repte que teníem pendent des de fa temps”, explica Garrich. L’autor subratlla que en aquesta ocasió “Shakespeare ens delecta amb aquesta obra per parlar-nos, a la seva manera, de com l’amor i la veritat triomfen per damunt de la calumnia. Vivim en un món on les fake news son, a força de repetir-les, les veritats que ens mouen, potser perquè ja creiem en ben poques coses. Aquesta comèdia de Shakespeare, segurament com tot el seu teatre, ens emmiralla amb la nostra pròpia vida, i ens recorda que hem de ser millors i no renunciar al que, veritablement, creiem”.

Per poder-la representar, hi participen una bona colla de membres del Grup de Teatre. Sobre escena veurem un total de 22 personatges interpretats per dinou actors i actrius diferents. Les entrades (al preu de 8 euros cadascuna) es poden comprar a la web d’Entrapolis, clicant aquí.

Molt soroll per res és tot un clàssic també a l’escena teatral catalana. La traducció que el grup d’Amics porta es base en la de Salvador Oliva, feta el 1985. Una de les adaptacions més aplaudides va tenir lloc l’any 2015, sota la direcció d’Àngel Llàcer i que es va poder veure al Teatre Nacional de Catalunya, la qual s’ambientava en un plató de cinema als anys 50. Recordem que la comèdia de Shakespeare està ambientada a Sicília, la trama se centra en malenteses, embolics, enganys i calúmnies que envolten els protagonistes, dues parelles d’enamorats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa