MónTerrassa
El Cinefòrum per la igualtat recupera la presencialitat a Terrassa
  • CA

La 17a edició del Cinefòrum per la Igualtat torna a ser presencial. Aquesta dissetena edició, organitzada per l’Ajuntament de Terrassa, constarà de set sessions de cinema, amb els corresponents col·loquis, que tindran lloc al Cinema Catalunya. El cicle començarà aquest mes de febrer i s’allargarà fins al mes de novembre. Com a principal novetat, enguany les jornades es traslladen als dimarts, en lloc dels dilluns, com s’havia fet fins ara. L’entrada manté el mateix preu, de cost reduït, a 2 euros.

La primera sessió es realitzarà el pròxim dimarts, 15 de febrer, a les 18.30 hores. Està dedicada al film documental Descedents, el qual s’endinsa en les diferents formes de discriminació viscudes en primera persona per joves catalans, fills i filles de persones migrants, pel fet de ser raciliatzades. Tot això en un entorn sovint caracteritzat pel racisme, el masclisme, el classisme i la violència de gènere. El col·loqui estarà dinamitzat per Catàrsia – Col·lectiu d’asiàtic descendents. La regidora de Polítiques de Gènere, Núria Marín, i la regidora de Ciutadania, Ona Martínez, també hi seran presents.

Ja al mes de març, serà el torn del film El órden divino, i estarà estretament vinculat al Ple de Dones de Terrassa i al reconeixement de la participació política de les dones, amb l’objectiu de continuar fomentant-la.

Mirada àmplia

El cicle inclou la projecció d’un film en versió doblada i subtitulada en castellà per a persones sordes i amb audiodescripció per a persones cegues. Es tracta de la pel·lícula La historia de Marie Heurtin, que s’emetrà el 26 d’abril, i que forma part dels films programats el 2020 i que es van haver d’anul·lar per la irrupció de la pandèmia. El col·loqui posterior també es farà amb interpretació en llengua de signes.

La resta de sessions s’aniran succeint mensualment, excepte els mesos d’estiu, fins al novembre i tractaran altres temes com les capacitats diverses, ecofeminismes, l’alliberament LGTBI+, la justícia global o l’eradicació de les violències masclistes. La programació s’ha elaborat a través d’un “treball transversal entre diferents serveis municipals amb l’objectiu d’oferir una mirada àmplia, propera i acurada a les diverses realitats i alhora especialitzada en totes les temàtiques abordades”, segons subratllen des del govern municipal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa