MónTerrassa
Cinc músics recordaran a Roy Hargrove a la Nova Jazz Cava
x
Roy Hargrove, durant un concert | NOVA JAZZ CAVA

La present edició del Festival de Jazz Terrassa està íntegrament dedicada al recentment desaparegut trompetista Roy Hargrove (Waco, Texas 1969 – Nova York, 2018), guardonat el 2010 amb el Premi Jazzterrasman. Una fallida cardíaca a conseqüència dels problemes renals que el trompetista i compositor patia des de feia temps deixava orfes als seus incondicionals el passat 2 de novembre, amb només 49 anys d’edat. Aquest dijous 14 de març (22h), a la Nova Jazz Cava, rebrà un concert homenatge a càrrec de cinc músics de l’escena catalana seguidors del desaparegut Jazzterrasman. D’altra banda, aquest dimecres 13, es projectaran a l’escenari de la Nova Jazz Cava dos documentals relacionats amb el trajecte del club egarenc.

Terrassa va tenir el gran privilegi d’escoltar la seva amplitud de mires sonora en 11 ocasions. Concerts tots ells inoblidables. El darrer, el 28 de març de 2010 en el que Hargrove recollia el guardó que el distingia com a 8è Jazzterrasman del Festival i es convertia també en el músic més jove que rebia aquesta distinció. Aquella nit, el trompetista texà, en formació de quintet, va fer l’única actuació a l’estat espanyol i sense saber-ho, estava presentant les peces del darrer disc de la seva carrera, Emergence (Universal, 2009).

Deixeble de Wynton Marsalis, ja ha entrat en la llista dels considerats dels millors trompetistes del jazz internacional. Hargrove posseïa la capacitat de viatjar des de la tradició cap al funk i al hip-hop, reconeixent influències de gospel, soul i latin jazz. L’homenatge portarà el nom de cinc músics experimentats i molt vinculats al Club de Jazz Terrassa. Trompeta en mà, l’ullastrellenc Benet Palet serà l’encarregat de cenyir-se al mestratge de Hargrove. Completen la formació Carles Pineda al saxo alt, Xavier Algans al piano, Pau Lligadas al contrabaix i Pau Bombardó (Premi Jazzterrasman 2018), a la bateria.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa