MónTerrassa
Christian de Dios dona veu i cara a la Terrassa skinhead dels 2000

Christian de Dios acaba de publicar la seva primera novel·la de ficció inspirada en l’època de caps rapats i punkis de la Terrassa de principis de segle XXI. El pròxim dia 22 d’abril, a les sis de la tarda, tindrà lloc la presentació oficial del llibre “El baile de las Dr. Martens“, al bar Vinga Va! antigament conegut com Bar Salvador, al barri de Sant Pere Nord. L’elecció no ha estat aleatòria, l’autor novell recorda que es tracta d’un establiment històric que porta en funcionament des de fa dècades. Després de la presentació, que comptarà amb la presència del mateix De Dios, s’exposarà un tràiler i hi haurà música en directe.

Terrassa, un escenari inspirador per una novel·la de ficció

El baile de las Dr. Martens veu de les pròpies experiències vitals de Christian, l’autor, el qual ens introdueix a un mon conflictiu, tens, perillós i frenètic. La narració plasma la realitat suburbana que es vivia en ciutats com Terrassa o Barcelona cap a l’any 2009. El terrassenc toca temes que pretenen no deixar indiferent a cap lector, com l’abús de substàncies o les baralles al carrer. Tot i que la ciutat on transcorre la trama es fictícia, l’autor afirma que ha trobat la inspiració en l’escena skinhead y punk egarenca de finals dels 2000’s.

“Esa tarde salí del trabajo de más mala hostia de lo normal, ya que me habían despedido. Era la tercera vez que llegaba al curro con un ojo morado…”, així comença la història d’en Carlos, un jove de 18 anys, que pertany al banda urbana de cap rapats o skinhead i que protagonitza aquesta novel·la. El jove porta una vida desbocada i convulsa, plena de problemes personals, econòmics i familiars. Ell i els seus amics (Tomás, Simba o Johnny el Drugo) queden atrapats en una espiral de violència, drogues, enveges, en una ciutat decadent on la corrupció, l’odi i la delinqüència estan a l’ordre del dia. L’escena antifa, els okupes, el moviment ultra, el racisme, sexisme o classisme, tot forma part de l’entramat de El baile de las Dr. Martens.

Portada del llibre de Christian de Dios

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa