La directora colombiana Cecilia Espinosa dirigirà el Requiem de Mozart al capdavant de l’Orquestra Cambra de Terrassa 48 i la Coral Cantiga el proper divendres 29 d’octubre a les 21:00h a la Factoria Cultural de Terrassa. El preu és de 25€ per persona i tindrà una durada aproximada de 70 minuts. El concert comptarà també amb els solistes Ulrike Haller, Marta Cordomí, Carles Prat i Germán de la Riva.

El Réquiem en re menor KV 626 és l’última obra de Wolfgang Amadeus Mozart, un misteriós encàrrec que es va fer al genial compositor perquè creés una Missa de Difunts que no en sabia ni qui l’havia encarregat ni quin era el destinatari. La petició es va fer el juny del 1791 i Mozart moria pocs mesos després, el desembre d’aquell mateix any. Segons explica la llegenda, Mozart estava obsessionat per la mort del seu pare, debilitat per la fatiga i la malaltia que patia, va acabar pensant que era un missatge del destí i que el rèquiem que havia de compondre era pel seu propi funeral. El Rèquiem és una obra d’una gran intensitat i amb una càrrega emocional que transmet el darrer alè d’un dels grans genis de la història de la música.

Cecilia Espinosa Arango

Cecilia Espinosa Arango és directora d’orquestra colombiana amb estudis al Longy School of Music (EUA) i estudis de postgrau al King College de la Universitat de Londres. Va realitzar el seu mestratge en Direcció Orquestral a la Hartt School de la Universitat Hartford (Connecticut, EUA) sota la tutela del mestre Harold Faberman. Ha rebut diverses beques d’estudis en el camp de la Direcció a Iowa, Austin i Santiago de Compostela.

Actualment desenvolupa una intensa activitat pedagògica en el camp de la Direcció Orquestral i Coral i és la Directora Titular de l’Orquestra Simfònica de la Universitat EAFIT de Medellín. També és fundadora i directora de dos cors de Medellín: Coro Tonos Humanos i Coro de Cámara Arcadia. Tots dos han representat a Colòmbia a l’exterior obtenint medalles d’or, plata i bronze en concursos de rellevància internacional.

Espinosa ha dirigit nombrosos concerts amb orquestres com la Filharmònica de Medellín, l’Orquestra de l’Estat de Sucre (Veneçuela), l’Orquestra Simfònica de Colòmbia, l’Orquestra Llatina Filharmonia (Itàlia ), l’Orquestra Filharmònica de Bogotà, l’Orquestra Filharmònica de Cali, la Simfònica Nacional de Cuba i la Simfònica de Antalya a Turquia.

Cecilia Espinosa Arango

Nou comentari