MónTerrassa
Els Castellers de Terrassa, a punt per la Diada d’Emili Miró

Els Castellers de Terrassa es preparen per una setmana molt intensa, amb la celebració de la Diada d’Emili Miró, fundador de la Colla. És una de les jornades més esperades i l’entitat ha preparat diversos actes al seu voltant. Igualment, animen a tothom a participar dels assajos, tant dimarts a les vuit del vespre (20 hores) com divendres a dos quarts de nou del vespre (20.30 hores), per poder fer una diada el més lluïda possible.

Dissabte dia 16 de setembre, els castells aterraran a la residència Sant Llàtzer. És ja una tradició que la colla faci una petita exhibició davant dels residents. Serà a les onze del matí. El mateix dissabte, però a les sis de la tarda, oportunitat per veure l’assaig general al Raval de Montserrat. L’actuació de vigília comptarà amb la participació també dels Pallagos del Conflent i la Muixeranga de Segària.

I diumenge, el torn de la Diada d’Emili Miró. El lloc escollit ha estat el Raval de Montserrat a partir de les dotze del migdia. Enguany, es comptarà amb la col·laboració de les colles de Xiquets de Reus, Nens del Vendrell i els Castellers de Sabadell.

Preparant els castells de 8 a Sant Adrià

Per anar escalfant motors, els Castellers de Terrassa van ser aquest cap de setmana a Sant Adrià per celebrar la Diada Nacional de Catalunya. La jornada va començar amb un emotiu homenatge a Roser Herreros, una castellera dels Capgrossos de Mataró recentment traspassada. Les tres colles presents van realitzar un pilar de quatre de dol en la seva memòria. La jornada va comptar amb més de 110 castellers i castelleres a la plaça.

Els terrassencs van plantar en primera ronda un quatre de set molt solvent. Per la colla aquest castell va ser especialment significatiu ja que “vam donar rodatge als pisos superiors, utilitzant els hipotètics quarts i quints d’un futur quatre de vuit”, expliquen. A la segona ronda, van descarregar un quatre de set amb el pilar, una castell que “encara té marge de millora”. I, finalment, un tres de set ferm i segur va tancar les tres rondes, també amb canvis interessants als pisos superiors en la recerca del mateix objectiu de futurs castells de vuit. Amb un pilar de cinc, i dos pilars de quatre van tancar l’actuació.

4 de 7 dels Castellers de Terrassa per la jornada de Sant Adrià | CdT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa