MónTerrassa
Castellers de Terrassa clouen la seva tercera millor temporada
Els Castellers de Terrassa van cloure la seva temporada castellera a Caldes de Montbui | Castellers de Terrassa

!--akiadsense-->

Els Castellers de Terrassa van cloure la seva temporada castellera a Caldes de Montbui. Va ser en la diada dels Castellers de Caldes, que celebrava també el 20 aniversari. Els blauturquesa tanquen la que ha estat la tercera millor temporada històrica, durant la qual, ha recuperat el 2d8 amb folre, ha sovintejat castells de 8, i ha estat la colla castellera que més 5d7 (19) i més 2d7 (14) ha descarregat durant la present temporada.

Tot i que fins a última hora es va valorar portar algun castell de 8 a la diada de Caldes, un seguit d’absències significatives, tant al tronc com a la pinya, van descartar aquesta opció. No obstant, els castells que es van veure a plaça aquest diumenge, són un bon exemple del bon treball i la feina feta durant tota la temporada als assajos al local de la colla al carrer Pasteur.

A primera ronda van descarregar el dinovè cinc de set de l’any. Aquest, és el nou màxim de consecucions en una sola temporada. A més, a jutjar per la manera en la que la colla l’ha celebrat un cop descarregat, denotava la importància que per la colla significava la estrena d’una part important dels castellers que composava la estructura del cinc. Pràcticament tot del pom de dalt s’estrenava en aquest castell mostrant així un gran potencial de regeneració en aquesta part tant delicada i tècnica.

En la segona ronda els blauturqueses van descarregar el setè set de set de l’any, també amb estrenes a diversos pisos i posicions. Gràcies a la quantitat de camises que van desplaçar, més de cent setanta, la pinya ha estat notable; mostrant així el creixement social que la colla ha viscut, i que han aconseguit consolidar en les darreres campanyes.

La darrera ronda ha servit als Castellers de Terrassa per a mostrar el dos de set que enguany han aconseguit consolidar, aconseguint també un nou màxim històric en el comptador de la colla en un any. L’any passat en van descarregar dos, mentre que enguany han estat catorze més un dos de vuit amb folre descarregat i un altre carregat.

En la ronda de pilars, van descarregar dos pilars de cinc simultanis, presentant candidatura a pujar un pis més, de cara a la temporada vinent, i recuperar també el pilar de sis. Per la seva banda, la colla local, els Castellers de Caldes van aconseguir igualar la seva millor segona actuació històrica, treballant molt bé els castells de set amb agulla, 3 i 4, però no podent completar el quatre de set bàsic, havent d’acabar actuació amb un 3d7, i un vano de cinc.

La colla que arribava a Caldes de més lluny, eren els Castellers d’Andorra que van mostrar-se dominadors del dos de sis i els castells de sis amb agulla. Finalment, els Castellers de Castellar van descarregar el dos de sis i el tres de sis amb agulla com a millors castells.

Tot i que la temporada castellera, pròpiament dita, ja ha acabat per Castellers de Terrassa, l’activitat és mantindrà encara al local social de la colla blauturquesa com a mínim durant els divendres, fins poc abans de nadal, on començaran unes més que merescudes vacances. L’activitat es reprendrà amb assajos una setmana abans de l’assemblea de la colla, prevista pel 21 de gener, a la qual els membres de la colla, seran convocats per triar la nova Junta Directiva i nou Equip Tècnic, donat que els actuals, encapçalats per en Carles Bistué i en Xavier Nouviles, tanquen un període de tres anys,

Resum de l’actuació:

 Castellers de Terrassa: 2 p4, 5de7, 7de7, 2de7, 2 p5

 Castellers de Caldes: 2 p4, 3de7a, 4de7a, 2 id4de7, 3de7, v5

 Castellers d’Andorra: p4, 2de6, 3de6a, 4de6a, p4  Castellers de Castellar: p4, 2de6, 3de6a, 4de6, p4

Comparteix