MónTerrassa
La Casa Alegre de Sagrera exposa “Visca la República!” i “Tres dies d’abril”
  • CA

La Casa Alegre de Sagrera de Terrassa rep les exposicions “Visca la República!” i “Tres dies d’abril” a partir de dimecres 29 de setembre. Aquestes dues exposicions se celebren en commemoració dels 90 anys de la proclamació de la Segona República Espanyola i es podran visitar fins el dia 7 de novembre i 24 d’octubre, respectivament.

L’exposició “Visca la República!” és una iniciativa de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona, on hi han participat 25 museus. Aquests museus exhibeixen, des del més d’abril de 2021 i fins al gener de 2022, objectes relacionats amb els diferents episodis del període que s’inicià el 14 d’abril de 1931. Les peces van acompanyades d’un text introductori comú per contextualitzar la mostra i d’un text específic dedicat al propi museu.

En el cas de Terrassa, la mostra rep el nom de “La República a l’ombra” on es contextualitza la taula que es troba ubicada al menjador de les grans ocasions de la Casa Alegre de Sagrera, una peça simbòlica procedent de la Torre Salvans, que enllaça amb l’activitat de la Presidència de la República en els darrers mesos del seu govern. A través de diversos objectes i documentació, la mostra recull l’ambient de l’època en què l’entusiasme i la il·lusió de les classes populars, partits republicans i d’esquerres, del moviment obrer i de les forces sindicals contrasta amb la por i la recança d’una part de les classes dirigents i benestants fins al moment alienades amb el poder polític.

Aquesta mostra es complementa amb l’exposició “Tres dies d’abril” que es trobarà al pati de la Casa Alegre fins el 24 d’octubre. En aquesta exposició es vol mostrar, a través de fotografies i testimonis, com es va viure la proclamació de la República arreu de Catalunya. Una proclamació que va ser pacífica, festiva i emocionant, i que va suposar un esclat d’alegria davant una nova etapa històrica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa