MónTerrassa
El Carnestoltes de Terrassa torna amb novetats en les rues i activitats
  • CA

Novetats importants en el Carnestoltes de Terrassa d’aquest 2023, amb noves rues, activitats i ubicacions. La Mascarada ha presentat aquest dijous, dia 26 de gener, el programa amb que se celebrarà una de les festes més boges i multitudinàries de la ciutat. Després de dos anys anormals, fruit de les restriccions de la pandèmia de la Covid-19, per fi es recupera la tradició, però ho farà amb diversos canvis.

D’entrada, es vol dignificar la placa i l’escultura dedicada al Carnestoltes que es troba ubicada al Parc dels Catalans. Per això, el dissabte dia 11 de febrer, a les 12h, és reinaugurarà i s’afegirà alguna ornamentació nova i especial. 

Una altra de les principals novetats serà el Dijous Gras. S’anul·la la festa infantil del matí al Parc de Sant Jordi i se substitueix per una gran festa a la tarda al Recinte Firal. “Creiem que el Dijous Gras ha de ser per a tota la canalla”, ha exposat la presidenta de la Confraria Mireia Gavaldà. Per això, s’ha decidit fer una cercavila a les 17h des del Vapor Ventalló i fins al Recinte Firal acompanyats dels Gegants de Terrassa, els Gegants Bojos i els Diables de Sant Pere Nord. A les 18.15h, tots els nens i nenes estan convidats a gaudir d’un concert gratuït del grup Xiula. És una activitat dirigida exclusivament als infants (els adults només hi seran per acompanyar-los).

Rues d’adults i infantil amb canvis

Dissabte dia 18 de febrer serà el gran dia. La rua de Carnestoltes s’iniciarà a les 17.45h i seguirà l’itinerari encetat en la rua de l’estiu: des de l’avinguda Abat Marcet amb Josep Tarradellas, baixarà per la Rambla fins al Parc dels Catalans, tornarà Rambla a munt fins al Raval, d’allà baixarà fins a la plaça Vella on començarà el tram en silenci fins al carrer Cisterna. A les 19h, a l’Ajuntament es farà el pregó i l’entrega de les claus de la ciutat. 

És en aquí on entra en joc la comparsa oficial d’enguany: Ereccions Municipals que ha decidit convertir la rua en una convocatòria erectoral però amb només un partit, el PDT (pedéte), Porronet de Terrassa. L’encapçalarà Susi Pote, un personatge no-binari. És a dir, enguany no hi haurà Rei ni Reina, sinó Analdessa. Es preveu la participació mínima de 25 comparses i més de 2000 persones.

Després de la rua, el sopar exclusiu per a les comparses. I a les 12 de la nit, obertura de les portes del Recinte Firal pel concert amb el dj Alex Marteen i repartiment dels premis.

Rua Infantil, Ball de Vídues i Enterrament de la sardina

La festa continuarà el diumenge, amb la rua infantil. Amb una participació que es preveu que fregui les 200 persones, amb 20 comparses d’escoles i esplais, vol recuperar l’esplendor pre-pandèmica. S’iniciarà a la Rambla amb Pau Claris, passarà per la plaça Vella i finalitzarà al Portal Nou, amb la festa a la plaça Nova. Allà es farà els premis i la lectura del pregó a càrrec de l’AMPA Sant Domènec Savio, i espectacle amb Karla de K i Alex Marteen.

La setmana seguirà amb el dilluns i dimarts de vetlla. I en aquí una altra novetat. Enguany, el Ball de Vídues es farà a l’atri de l’Ajuntament, el dimarts a les 20h. L’endemà, dimecres de cendra, les obres obligaran a fer un canvi de recorregut. Així, se sortirà del Raval però s’anirà amunt, cap a Sant Pere, Creu Gran, García Humet, Jacquard i es baixarà al Parc de Vallparadís per la zona del Castell Cartoixa. Un acte obert a tothom amb festa grossa i participació dels grups de cultura popular. A les 20.30h, enterrament, sardinada popular i espectacle per posar punt i final al Carnestoltes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa