Carlos Dueñas es un dels protagonistes del Festival de Cinema Fantàstic de Sitges amb la presentació de la seva última obra, Al despertar. El terrassenc serà aquest divendres, 15 d’octubre, a les sis de la tarda, a la carpa de FNAC al costat de l’Hotel Melià de Sitges (carrer Joan Salvat Papasseit), per oferir un tastet de la seva nova novel·la. L’accés és lliure, fins que es completi l’aforament. Es tracta d’un thriller paranormal, i per aquest motiu s’ha pogut incloure dins de la nova edició del festival. A més, El director de cinema i guionista avança a Món Terrassa que ja està tancant la producció de la seva adaptació cinematogràfica per al 2022. La novel·la va veure la llum en la Fira del Llibre de Toledo però autor i editors (Universo Oculto Ediciones) han buscat el moment oportú per presentar-la. El llibre compta amb el pròleg de la famosa bloguera Dulceida.

Al despertar està ambientada al poblet de Bas, l’any 1908, quan després d’una disturbis durant la festa major del municipi es troben en una casa allunyada del centre del municipi diversos cossos sense vida, pertanyents a una mateixa família. L’acció salta a Buenos Aires, ja al 2021, amb Benjamín Cuzzo, un vell escriptor de psicologia familiar amb passat gloriós i lluitant per tornar a publicar un nou èxit. És aquí quan una mare soltera amb un fill autista de 7 anys, amb comportaments estranys i fins i tot violents, i li demana ajuda. I així comença una aventura de connexions entre personatges, moments i llocs.

Carlos Dueñas va néixer a Barcelona fa gairebé mig segle, però viu a Terrassa. Director i productor de desenes d’obres, destaquen els seus dos curtmetratges Nunca es domingo i Colours, amb els quals ha guanyat més de setanta premis nacionals i internacionals, aconseguint les nominacions als Oscars de 2003 i 2004, en la categoria de Short Live Action. També ha dirigit videoclips i anuncis pubilcitaris, a més de supervisar guions per a productores espanyoles i nord-americanes. Des de l’any 2018, dirigeix i presenta un programa de ràdio TONDI, “Todo nos da igual”.

Nou comentari