MónTerrassa
Cap de setmana d’Stravinski a la Factoria Cultural de Terrassa
  • CA

La Factoria Cultural de Terrassa rebrà aquest cap de setmana les obres del compositor rus Igor Stravinsky “L’ocell de foc” i “La consagració de la primera”, dues coreografies que van portar l’artista a l’èxit i van suposar la seva presentació en societat. Les funcions seran interpretades per la popular companyia de dansa italiana Balleto del Sud. Aquests espectacles s’emmarquen dins de la 38a Temporada BBVA de Dansa, i ambdós tindran lloc el 9 i 10 d’octubre. El dissabte dia 9 seran a les 20:00h, i diumenge dia 10 a les 18:00h.

L’ocell de foc” explica l’aventura del príncep Ivan Tsarevitx que, gràcies a l’ajut de l’ocell màgic amb plomes de foc, salva la bella Zarievna, una princesa presonera del terrible mag Kasxei. L’obra va ser el primer encàrrec que el director dels Ballets Russos, Serguei Diàguilev, va fer al compositor i que el van portar a l’èxit. La música que va compondre per aquest ballet acabaria convertint-se en un conte popular basat en la llegenda folklòrica russa d’aquesta obra. L’estrena va tenir lloc el 1910 a l’Òpera de París i va resultar un èxit que va marcar la presentació de Stravinski en societat. L’obra té una durada de 45 minuts.

La consagració de la primavera” descriu un salvatge ritual pagà que demanava el retorn de la primavera. El ritual acabava amb el sacrifici d’una jove verge a la qual la tribu obligava a ballar fins que aquesta moria exhausta. Aquest ballet ha estat font d’inspiració per nombrosos grans coreògrafs del segle XX com Maurice Béjart, Pina Bausch, Martha Graham i Emanuel Gat, que han fet les seves pròpies versions del ballet original. En aquesta ocasió veurem una revisió feta per Fredy Franzutti que transporta la història geogràficament al sud d’Itàlia i fa referències a la cultura popular de la península de Salento. La producció està decorada amb pintures de l’artista Ezechiele Leandro. L’obra té una duració de 35 minuts.

Així doncs, el dissabte i el diumenge, els terrassencs i terrassenques podran gaudir de 95 minuts de dansa i músic d’Igor Stravisky. El preus de les funcions és de 22€ per persona i ja es poden comprar en aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa