MónTerrassa
Cap de setmana de jazz al carrer a Terrassa
  • CA

Després de la concorreguda inauguració i els primers concerts internacionals del certamen celebrats a la Nova Jazz Cava, arriben les propostes diürnes de carrer a les places Vella i Catalunya, així com al Pati Històric del mNACTEC.

El dissabte 10 a les 12h a la Plaça Vella dóna el tret de sortida als concerts de carrer amb el projecte musical del trompetista argentí Guillermo Calliero. Es tracta d’una proposta molt rica, colorista i suggerent. El mestissatge d’estils com el tango argentí, la milonga o la samba viatgen en forma de jazz per convertir la cançó en pura elegància musical. Calliero és un dels músics més respectats de l’escena jazzística sud-americana i europea, gràcies a una tècnica depurada i un fraseig bop que domina amb gran habilitat. L’acompanyen cinc músics d’àmplia solvència.

El cèlebre escenari de la Plaça de Catalunya albergarà diumenge 11 a les 12h el concert de Tòfol Martínez Blues Band. El músic de Sabadell desplegarà un repertori basat en el seu nou treball discogràfic sota el títol de “No Panic!”. Els seus directes propaguen l’energia que contenen uns temes que sovint juguen amb el rock, el soul o el funk recolzats en tot moment per músics de consideració: Joan Pau Cumellas a l’harmònica, Gerard Nieto a l’orgue i Agustí Borrell a la bateria.

Al pati del mNACTEC

La relació del Festival de Jazz Terrassa amb el mNACTEC ve de lluny. La present edició serà la cinquena consecutiva en què l’històric Pati del Museu acull el Vermut – Jazz. L’encant del pati adjacent al Museu rebrà aquest diumenge a la una del migdia a l’il·lustre trio format per Benjamín León, Dave Mitchell i Adrià Font. Es tracta d’un concert a l’estil de trio d’orgue Hammond basat en el hard bop. Una proposta repleta de groove gràcies a la bona conjunció que dóna l’orgue amb la guitarra i la bateria. El repertori proposat per aquests tres mestres rememora la música de figures internacionals cabdals de l’orgue com Lou Bennett i Jimmy Smith, alhora que versiona altres temes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa