MónTerrassa
Cap de setmana d’activitats als Museus de Terrassa

Cap de setmana d’activitats als Museus de Terrassa. Dins del programa de celebració del Dia Internacional dels Museus (DIM), impulsada pel Comitè Internacional dels Museus (ICOM), s’han previst diverses accions per visibilitzar el patrimoni museístic de la ciutat i apropar-lo a tothom. El dia oficial és al 18 de maig, però aquest dissabte i diumenge, dies 13 i 14, ja podrem trobar un primer tastet.

Concert a la Casa Alegre

El Museu de Terrassa organitza aquest dissabte 13 de maig a les 22 hores, un concert gratuït del grup Desert, que tindrà lloc al pati de la Casa Alegre de Sagrera. L’entrada es farà des dels Jardins, en la porta oberta al carrer del Cardaire. Desert és un duet format per Cristina Checa i Eloi Caballé que ofereixen una de les millors propostes de música electrònica de l’escena catalana. El poder evocador i les ganes d’arriscar es fan paleses en el seu darrer treball «Caos sota el Cel», que presentaran en directe aquest dissabte. Un viatge a la quotidianitat, al dia a dia, però també a la connexió de la condició humana amb la natura. Més informació clicant aquí.

MNACTEC, portes obertes i molt més

Per la seva banda, el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC) també se suma al Dia dels Museus amb una programació especial d’activitats gratuïtes. Tindran lloc el proper diumenge 14 de maig. Una de les principals accions és una jornada de portes obertes de 10.00 a 14.30 h.

El programa especial d’activitats també inclou l’espectacle familiar de teatre-clown Herència, a càrrec de la companyia Industrial Teatrera; passejades per les voltes de la teulada; visites a les sales de reserva d’objectes i al taller de restauració, i també la visita teatralitzada “1909. Un passeig per la fàbrica”.

Durant aquell dia, el visitants també podran veure circulacions a la maqueta ferroviària del Museu, a càrrec del Club Ferroviari de Terrassa. Les activitats són gratuïtes i tenen un aforament limitat. Per això cal fer reserva prèvia a través del web del Museu.

Aquest és el resum del programa d’activitats amb els enllaços a cadascuna d’elles per poder fer la reserva:

Portes obertes de 10.00 a 14.30 h

Museu Tèxtil, una desfilada de moda

Dissabte 13 de maig a les 22:00 h tindrà lloc una desfilada de Moda Sostenible amb les marques Imarit i MaryLee Couture. Per complir el lema de la Nit Internacional dels Museus 2023, “Museus, sostenibilitat i benestar”, no podia faltar un homenatge a les dissenyadores que treballen la ”slow fashion”, amb valors ètics i sostenibles. La Mayra Navarrete (Imarit) i la Mary Lee Gonçalves (MaryLee Couture) explicaran la seva experiència i presentaran les seves col·leccions càpsula. Col·laboren en la desfilada docents i alumnes de l’INS Terrassa més altres joves voluntaris. Es pot recollir el tiquet d’entrada a recepció a partir de les 18:00 h. Més informació a: [email protected] / 93 731 52 02. (enllaç al web)

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa