Passejada per les voltes de la teulada de l’antiga nau de producció del Vapor Aymerich, Amat i Jover | mNACTEC

!--akiadsense-->

El cap de setmana del 16 al 18 de setembre de 2016 se celebren les Jornades europees del Patrimoni a Catalunya, sota el lema: Patrimoni per a tot@s. Durant aquests dies, 237 municipis d’arreu del territori -entre els quals Terrassa- mostraran el millor del seu patrimoni a través d’activitats gratuïtes de tota mena com portes obertes, visites guiades, exposicions, conferències, tallers, rutes a peu i en bicicleta, concursos de fotografia… Una bona forma d’apropar-se a la riquesa del patrimoni del nostre país i descobrir llocs històrics, arquitectura monumental, jardins, arqueologia, patrimoni industrial o museus, entre moltes altres possibilitats.

Del divendres 16 al diumenge 18 de setembre: Jornades de portes obertes

  • a la Casa Alegre de Sagrera. Horaris: divendres i dissabte, de 10 a 13 h i de 16 a 20 h i diumenge, d’11 a 14h
  • al Castell Cartoixa de Vallparadís. Horaris: divendres i dissabte, de 10 a 13.30 h i de 16 a 19 h i diumenge, d’11 a 14h
  • a la Seu d’Ègara. Horaris: divendres i dissabte, de 10 a 13.30 h i de 16 a 19 h i diumenge, d’11 a 14h

Diumenge 18 de setembre a les 11 h

Els objectes ocults dels museus (segles XVII i XVIII)

L’objectiu d’aquesta activitat és mostrar algunes peces inèdites i fabuloses, poc o mai exposades, que es conserven als magatzems del Museu de Terrassa i del Centre de Documentació i Museu Tèxtil i que veuran la llum durant unes hores. La visita se centra en la forma de vida del Barroc i del Neoclassicisme i en els canvis socials de l’època. Es mostraran objectes quotidians i artístics diversos: una vaixella popular; un conjunt masculí rococó de casaca, armilla i calçons; un pot de farmàcia; una capçalera de llit; una moneda; un ventall de seda pintada …

Ho organitza: Centre de Documentació i Museu Tèxtil – CDMT i Museu de Terrassa.

Lloc: El punt de trobada es confirmarà a les persones inscrites.

Durada: 2 h

Preu: activitat gratuïta

Informació i inscripcions al 93 739 70 72, de dilluns a divendres, de 9 a 14 h o a l’adreça electrònica: museudeterrassa@terrassa.cat (Es confirmarà disponibilitat de plaça per assistir a l’activitat). Les inscripcions començaran a partir del 5 de setembre.

Diumenge 18 de setembre a les 11 h

Món Museu (per a infants de 7 a 12 anys): Per quedar-se d’una peça!

La visita us permetrà descobrir la societat terrassenca de l’època de la revolució industrial (relacions entre les classes socials, la vida a la fàbrica, …) i a més, coneixereu locucions, frases fetes, dites, refranys, cançons, … relacionades amb el món del tèxtil. El recorregut s’inicia a la Casa Alegre de Sagrera, un model d’habitatge burgès industrial d’època modernista i finalitza a l’antiga Quadra de la Fàbrica Izard, actual Sala Muncunill.

Ho organitza: Museu de Terrassa. Amb el patrocini de l’Associació de Veïns del Centre de Terrassa i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Terrassa – Arts visuals.

Durada: 1 h

Preu: gratuït

Informació i inscripcions al 93 739 70 72, de dilluns a divendres, de 9 a 14 h o a l’adreça electrònica: museudeterrassa@terrassa.cat (Es confirmarà disponibilitat de plaça per assistir a l’activitat).

Les inscripcions començaran a partir del 5 de setembre.

Activitats al Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya

Passejada per les voltes de la teulada de l’antiga nau de producció del Vapor Aymerich, Amat i Jover | mNACTEC

!--akiadsense-->

El Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) també ofereix aquest cap de setmana portes obertes i diverses activitats amb motiu de la celebració de les Jornades Europees del Patrimoni 2016.

Dissabte 17 comença la programació amb les passejada per les voltes de la teulada de l’antiga nau de producció del Vapor Aymerich, Amat i Jover, que es podrà fer a les 10.30 i a les 11.30 hores. Es tracta d’una visita guiada que ofereix una mirada diferent a les voltes, un dels elements més emblemàtics de l’edifici que acull el mNACTEC.

A les 11, a les 12 i a les 13 hores de dissabte, es podrà visitar el nou espai expositiu “Tresors del mNACTEC”, que presenta les diverses col·leccions d’objectes científics i tècnics del Museu amb un llenguatge innovador, basat en les emocions i la tecnologia. La primera exposició ens descobreix les màquines d’escriure.

Per diumenge 18 hi ha programada la visita guiada “Els racons amagats del mNACTEC”, a càrrec de la conservadora-restauradora Mercè Gual, que es podrà fer a les 10.30 i a les 11.45 hores. Es mostraran espais habitualment no accessibles del Museu, com les voltes de la teulada, les reserves on es preserven objectes de la col·lecció no exposats i el taller de restauració.

Diumenge 18 d’octubre a les 12 i a les 13 hores, s’ofereix la visita teatralitzada “1909. Un passeig per la fàbrica”. L’activitat convida a descobrir els antics espais del Museu, per conèixer, de la mà de personatges històrics, el procés productiu de la llana i la vida quotidiana dels obrers i obreres a principis del s XX.

Una novetat d’aquesta edició és la visita guiada a les noves reserves externes que el Museu té a Cervera, a càrrec del director del mNACTEC, Jaume Perarnau. Dissabte 17, a les 11 hores, la visita explorarà el nou espai que conserva més d’un miler d’objectes de grans dimensions pertanyents al patrimoni industrial, tècnic i científic de Catalunya.