El Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC) ha posat en funcionament el Canal MNACTEC, una nova plataforma de divulgació en l’àmbit de la ciència, la tecnologia i el patrimoni industrial a través de continguts audiovisuals i pòdcasts. Aquesta nova plataforma vol ser “un nou canal de difusió del museu en la seva temàtica, més enllà de la divulgació museística clàssica que es fa a través de les propostes expositives, les publicacions o les activitats”, exposen des del MNACTEC en un comunicat.
El canal recull en una mateixa plataforma continguts amb diversos formats, temàtiques i durades, adreçats majoritàriament a un públic general, i inclou també un espai per a les transmissions en directe. Els usuaris poden subscriure’s al Canal per rebre les notificacions de nous continguts.
Continguts del nou ‘canal MNACTEC’
Actualment Canal MNACTEC presenta set sèries de continguts audiovisuals (El telescopi, Peces clau, Documentals del Centre de Documentació del MNACTEC, #DebatsMNACTEC, Les col·leccions, Sistema Territorial MNACTEC, Vídeos recomanats) i un pòdcast (Engranatges. Industrialització i societat), dels quals tres són de producció exclusiva per a la nova plataforma.
Es tracta d’un “projecte en construcció permanent”, ja que s’hi aniran publicant nous capítols de les sèries d’àudio i vídeos actuals, així com noves propostes. Avancen que durant el 2023 està previst publicar-hi 10 capítols nous de les diferents sèries. Per conéixer el contingut del canal, es pot clicar en aquest enllaç.
Més sobre el MNACTEC
El MNACTEC és un dels tres museus nacionals reconeguts pel Parlament de Catalunya i té com a missió mostrar permanentment la implantació i l’evolució dels avenços científics i tècnics a Catalunya, la seva aplicació industrial i, especialment, la seva implicació i incidència social.
La seu del MNACTEC està situada a Terrassa, en un dels edificis fabrils més emblemàtics del Modernisme català: el Vapor Aymerich, Amat i Jover, antiga fàbrica tèxtil dissenyada per l’arquitecte Lluís Muncunill, construït entre 1907 i 1908 i declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) el 2019.