MónTerrassa
El CAET aposta per l’autor contemporani en la temporada de tardor
  • CA
D'esquerra a dreta, Pepa Plana, Ricard Torrens, Rosa Bolderas, Gabriel Sicília i Montse Rodríguez
D’esquerra a dreta, Pepa Plana, Ricard Torrens, Rosa Bolderas, Gabriel Sicília i Montse Rodríguez | Ajuntament de Terrassa

!--akiadsense-->

El Centre d’Arts Escèniques de Terrassa ha ofert l’acte de presentació de la programació de la temporada setembre-desembre del 2019, presidit per Rosa Bolderas, regidora de l’Ajuntament de Terrassa; Gabriel Sicília, tècnic d’arts escèniques en funcions del CAET; i finalment Ricard Torrens com a representant de la Xarxa d’espectacles Infantil i Juvenil de Terrassa.

La programació compta amb 14 obres, de les quals 9 estan dirigides a adults i 5 als més petits. Dins de les primeres 9, n’hi ha tres incloses en la cartellera del festival TNT (Terrassa Noves Tendències), que aquest any es celebrarà del 26 al 29 de setembre. Encara no es poden comprar les entrades; sortiran a la venda d’aquí poc.

Tendresa, la revel·lació de la temporada
La Tendresa, la revel·lació de la temporada | CAET

!--akiadsense-->

Art escènic per a adults

“Germinal” serà l’obra inaugural del festival. Com ha assegurat Gabriel Sicília “és un espectacle totalment TNT”, interpretat en francès i subtitulat en català: combina arts performades i visuals, i de forma experimental, fa i desfà la història científica, tecnològica i social d’aquest món. Es podrà veure per primer cop al Teatre Alegria el 26 de setembre a les 21h; l’actuació es repetirà un dia després, el dia 27 a les 20h.

També, dins de la programació del TNT, el 28 de setembre a les 20:30h es representarà al Vapor Gran “Par les temps qui courent…, un espectacle en forma de diari de viatge. Els relats es transformaran en instal·lacions al carrer, on pintors, acròbates, poetes i músics faran de l’art tota una innovació.

L’última actuació que proposa el festival es titula “Gentry”: la seva posada en escena serà el 29 de setembre a les 18h al Teatre Alegria. Mitjançant entrevistes a experts, activistes i testimonis, l’obra de teatre disseccionarà en format artístic la gentrificació: el fet que els residents originals d’un barri siguin expulsats d’aquest a causa de la revalorització de la zona.

Al Teatre Principal, el 20 d’octubre a les 18h acollirà l’espectacle “Casa de nines, 20 anys després”, la seqüela de “Casa de nines”. Què passa quan, 20 anys després de deixar enrere el marit i els fills, tornes a picar a la mateixa porta per la qual vas desaparèixer?

La programació no s’atura, i el 10 de novembre a les 18h tindrà lloc una altra actuació al Teatre Alegria. Dirigida pel terrassenc Pep Pla, “Abans que es faci fosc” es el monòleg íntim d’una astrònoma a la seva filla, en el qual li vol transmetre els seus valors i idees abans que sigui massa tard i la llum dels seus ulls maternals ja no brilli més. El nivell d’accessibilitat d’aquesta obra serà màxim: tindrà audiodescripció per a persones cegues i subtítols per a persones sordes.

El 17 de novembre a les 18h al Teatre Principal: “La Tendresa”, una obra amb molts tocs shakespearians. Segons Gabriel Sicília, “la comèdia de la temporada”, que a través d’embolics i aventures, explica la impossibilitat de salvaguardar-nos del mal que pot fer l’amor.

Present en l’acte, la directora de la següent obra, Montse Rodríguez, ha exclamat que “A.K.A. (Also Known As)” “parla d’identitat, de racisme, d’immigració, d’adolescència, de relacions, de pares”. En un ambient molt proper al públic, l’actuació es durà a terme al Teatre Alegria el 23 de novembre a les 20h.

“La reina de la bellesa de Leenane” ha estat classificada com el drama de la temporada. Entre els seus intèrprets destaca Marissa Josa, terrassenca, que farà el paper de mare. Solitud, relacions i canvi, tres paraules que defineixen l’actuació. Es podrà assistir a la representació el 24 de novembre a les 18h, al Teatre Principal.

“De molt riure i reivindicatiu” han estat la definició que ha donat Pepa Plana, la component del duo que apareix en l’actuació “Veus que no veus”, un espectacle de pallasses. El 30 de novembre a les 20h es podrà veure al Teatre Alegria aquesta posada en escena d’escenes clàssiques de pallassos; però aquest cop amb protagonistes femenines que els canviaran el significat tot donant-li la volta a les situacions.

Pepa Plana i Noël Olivé, les protagonistes de Veus que no veus
Pepa Plana i Noël Olivé, les protagonistes de Veus que no veus | CAET

!--akiadsense-->

Art escènic per als més petits

Els nens i nenes podran gaudir d’un espectacle de titelles i actors el 22 de setembre a les12:30h. Dues hores abans, però, hi haurà la festa d’inici de temporada, on hi haurà tot un seguit de jocs i activitats a la Plaça Maragall – davant del Teatre Principal. “Adéu Peter Pan” plasma la relació que tenen els avis amb els néts de manera emotiva però divertida.

L’obra més musical de totes arriba de la mà de “El vestit POP de l’emperador”, un espectacle molt contemporani del tradicional conte “El vestit nou de l’emperador”. Ballar, cantar i riure: el diumenge 6 d’octubre.

“Cösmix” fa un homenatge a tots els teatres ambulants, a tot el món que hi ha al voltant del teatre. Una mica de bogeria, diversió i dos viatgers són la síntesi de l’obra que es representarà el dia 27 d’octubre a les sis de la tarda.

Una barreja de clàssic i modern: dos venedors ambulants expliquen una llegenda i, amb l’ajuda d’una princesa, ensenya als nens que l’important no és qui ets, sinó com ets. “La princesa en texans” es posarà en escena el 3 de novembre a les 18h.

Per últim, l’1 de desembre a les 18h és el torn de “Txema, the postman”, un espectacle de màgia amb posada en escena i fil argumental: un carter troba un paquet sense adreça ni remitent… Quins misteris pot amagar?

La princesa en texans es posarà en escena el 3 de novembre a les 18h
La princesa en texans es posarà en escena el 3 de novembre a les 18h | CAET

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa