MónTerrassa
El CAET celebra una jornada especial de creació contemporània i nou talent
  • CA
x
Modou Modou és una obra escrita i dirigida per la terrassenca d’origen mexicà Nadia Zuñiga | CAET

Arts escèniques atrevides, sense etiquetes, inclassificables i en femení. Aquest diumenge arriba la cinquena edició del Micro Arts Escèniques Terrassa, que enguany adopta el nom de MART(A) i estarà dedicat exclusivament a mostrar peces de dones creadores. Amb la intenció que el públic s’impliqui, s’ho passi bé i sigui partícip de les tendències en arts escèniques del moment, MART(A) és una manera d’impulsar els talents de la creació contemporània i locals i promoure la producció d’espectacles.

La jornada, una producció del CAET – Centre d’Arts Escèniques de Terrassa, tindrà lloc aquest diumenge 7 d’abril a les 18h al Teatre Alegria de Terrassa i constarà de dues parts. La primera presentarà mostres del treball, en fragments de 10 minuts, de 4 creadores: dues peces de les terassenques Cristina Martínez i Sandra Ballbè, un tast d’una de les peces que es podran veure al TNT, d’Irene Vicente i una provatura d’una de les coproduccions de la pròxima edició del TNT que també es podrà veure al festival, d’Ada Vilaró.

A la segona part, es presentarà l’espectacle Modou Modou de la companyia Estereo Rum’s escrit i dirigit per Nadia Zuñiga, terrassenca d’origen mexicà. Tant a l’arribada del públic com a la mitja part, aquesta festa de la creació contemporània estarà amenitzada per les sessions de DJ La Capitana, la terrassenca Marina Diaz. Primera part amb mostres de 4 creacions:

‘Gretel i Hansel’, de Cristina Martínez

“Què hi ha darrere de les nostres pors i els nostres desitjos?” La creadora terrassenca, al costat d’Ignasi Cabanes, revisita aquest conte clàssic posant sobre la taula el sexisme i, sobretot, el masclisme imperant en la societat, entre altres temes socials. Un espectacle molt visual amb projeccions amb les quals interactuaran els intèrprets.

‘Unheimlich’, d’Irene Vicente (cia Pelipolaca + Les desvestides)

Una revisió del nostre comportament com a espectadors davant els cossos exhibits en els museus d’art a partir de 4 intèrprets amb 4 corporalitats que volen ser distants del cànon femení que ha governat cada una de les èpoques artístiques passades. Una mostra d’un espectacle que es podrà veure al TNT 2019.

‘360 grams’, d’Ada Vilaró

L’artista busca compartir una experiència personal, íntima i “brutal” en el que serà un treball comunitari amb diferents dones. “Viure, habitar, ballar i ensenyar els nostres cossos poètica i políticament”. Aquesta peça és un tast inicial de l’espectacle que coprodueix el Festival TNT i que es presentarà a la pròxima edició.

DeNaDa, de Sandra Ballbè

L’artista terrassenca Sandra Ballbè presenta especialment per MART(A) aquesta creació. “Cauen el ponts. No queda res, tampoc temps. Ni culpa ni lament. Decideixo ara”. Creada i interpretada per ella mateixa, la peça compta amb la mirada externa ia companyament d’Artur Villalba.

Segona part amb espectacle complet: ‘Modou Modou’, de Nadia Zuñiga

Modou Modou és una obra escrita i dirigida per Nadia Zuñiga (actriu migrant d’origen mexicà) i representada per la companyia Estereo Rum’s. Modou Modou és una paraula senegalesa que es refereix als immigrants subsaharians que viuen a Europa i que significa també “immigrant”, però que, alhora, fonèticament pot semblar que parli de la necessitat de “mudar, mudar”, de deixar la seva terra en busca d’una vida millor. L’obra explica la història de Moussa, un noi senegalès que com milers de joves africans, ha d’emigrar en busca de noves oportunitats.

La posada en escena està representada per persones immigrades a Catalunya que, amb l’objectiu d’integrar-se a la seva nova terra d’acollida decideixen crear el projecte intercultural Estereo Rum’s i posar en escena les vivències, conflictes, dificultats i èxits de la seva pròpia migració.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa