MónTerrassa
Una cadira-balancí infantil guanya el Concurs de Disseny en Fusta Jordi Amat
  • CA
x
El disseny guanyador del Concurs de Disseny en Fusta Jordi Amat 2019 | GREMI DE LA FUSTA

Una cadira-balancí infantil dissenyada per Albert Garriga ha estat la vencedora del Concurs de Disseny de Fusta Jordi Amat 2019. El Gremi de la Fusta de la Cecot ha celebrat aquest dijous al vespre l’acte de lliurament de premis corresponent a la cinquena edició del Concurs de Disseny en Fusta Jordi Amat en què hi han participat una vintena de projectes de disseny.

La periodista Lídia Juste ha estat l’encarregada de conduir l’acte de lliurament presidit per Pere Solanellas, president del Gremi de la Fusta i que ha comptat amb Josep Ma Mur, secretari general del Gremi, Josep Armengol, vicepresident de la Cecot, Manuel Giménez, tinent d’alcalde de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic, Indústria i Ocupació de l’Ajuntament de Terrassa i Juan José Martín, responsable de l’àrea de màrqueting i publicitat de FINSA.

El jurat, format per Marc Barjola delegat del CAATEEB a Terrassa, Xavier Broto delegat al Vallès del COAC, David González representant del Col·legi d’Enginyers Industrials ESEIAAT, Santi Llucià, Josep Mª Mur, Joaquim Soler, Albert Mas, Pol Hernández i Antonio Solís representants del Gremi i presidit per Pere Solanellas, després d’examinar les obres presentades i de les deliberacions corresponents el dimarts 19 de març, van fallar a favor dels tres projectes guanyadors que han recollit el seu premi en un acte de lliurament a les a la seu del Gremi de la fusta.

La dotació econòmica total del concurs ha estat de 3.100 € i els guanyadors d’aquesta cinquena edició del Concurs de Disseny Jordi Amat han estat:

El primer premi amb una dotació econòmica de 1.500€, patrocini de l’Ajuntament de Terrassa, ha estat atorgat al projecte “Balaio, cadira/balancí infantil” desenvolupat per Albert Garriga. Ha recollit el guardó de mans del tinent d’alcalde de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic, Indústria i Ocupació de l’Ajuntament de Terrassa, Manuel Giménez.

El segon premi dotat amb 1.000€ gràcies al patrocini de l’empresa FINSA-Financiera Maderera, s’ha atorgat al projecte “Huzz, mobil·liari intel·ligent | taula humidificadora, purificadora i deshumidificadora d’aire” desenvolupat per Paula Terra. La premiada ha recollit el guardó de mans de Juan José Martín, responsable de l’àrea de màrqueting i publicitat de FINSA.

El tercer premi de 600€ patrocinat per la patronal Cecot, ha recaigut en el projecte de disseny “Taula modular de la sèrie DIPLO” de Sergio González. González ha recollit el guardó de mans del vicepresident de la Cecot, Josep Armengol i del vicepresident del Gremi de la fusta, Josep Mª Mur. El certamen té com a objectiu posar de relleu, donar projecció i reconèixer la tasca i projectes dels professionals de l’arquitectura i del disseny de tota Catalunya, així com dels professionals de la fusta. Aquest certamen compta amb el recolzament i implicació d’un gran nombre d’entitats i col·lectius professionals que han donat difusió a les bases del Concurs entre els seus membres.

Els projectes presentats havien de ser inèdits i no podien estar en producció en el moment del concurs. El disseny havia de ser factible en temes tècnics i amb projecció comercial, assolint de manera exitosa els següents objectius: el disseny havia de ser estètic i funcional, incorporant consideracions de disseny per vetllar per una apropiada aparença física i utilitat segons el concepte treballat; el disseny havia de comportar un projecte sostenible, amb l’ús de materials i processos productius respectuosos amb el medi ambient; i finalment, el disseny havia de ser factible a lhora de produir-lo. I el requisit imprescindible a tots els projectes és que havien d’utilitzar com a matèria primera principal la fusta, podent combinar amb altres materials.

Guardó Obra Sant Josep 2019

A l’acte de lliurament dels premis Jordi Amat d’avui, s’ha donat a conèixer el nom del projecte guardonat amb l’Obra Sant Josep 2019 que atorga la Junta Directiva del Gremi de la Fusta, es tracta de l’empresa Hannun amb seu a Terrassa. Hannun és una empresa jove de mobles i decoració online que té el control total de la producció i la qualitat, fabricant als seus propis tallers. En 15 dies són capaços de llençar un producte validat prèviament per la seva comunitat de seguidors. Treballen sota comanda i es donen suport a través dels diferents tallers artesanals que tenen distribuïts per tot el país, però el tret més destacat és que utilitzen fustes nobles/massisses en les seves produccions artesanals, no utilitzen cap mena de derivat de la fusta. El seu negoci es centra sobre el concepte del handmade. Ha recollit el guardó Maurici Badia, CEO i fundador de l’empresa Hannun de mans del president del Gremi de la fusta, Pere Solanellas.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa