MónTerrassa
Un Bus a Cegues, atracció estrella per descobrir la Terrassa Industrial
  • CA
Museu Tèxtil de Terrassa | Museu Tèxtil de Terrassa

!--akiadsense-->

Terrassa participa amb diferents activitats en la celebració de la Setmana del Turisme Industrial, impulsada per la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya, la XATIC. Un certamen que començarà el dissabte 2 de novembre i que s’allargarà fins al proper 10 de novembre. Sota el lema “Com es fan les coses”, els diferents municipis que formen part de la XATIC conviden els visitants a conèixer i endinsar- se en el seu passat industrial organitzant diverses activitats durant tota la setmana.

Una de les activitats destacades de la Setmana del Turisme Industrial és el Bus a Cegues. Es tracta d’un recorregut sorpresa amb activitats per diverses localitats i equipaments associats a la xarxa. Aquest any s’ofereixen deu rutes diferents el dia 2 de novembre, incloent un cap de setmana a cegues els dies 9 i 10 de novembre. L’únic que saben els participants abans de l’activitat és el nom de la ruta, l’hora de sortida i la d’arribada.

Totes les activitats

Diumenge 3 de novembre s’oferirà la ruta guiada “Fàbrica i somnis. Industrials i obrers a la Terrassa de 1900” per conèixer l’estil de vida d’obrers i burgesos durant el segle XIX i principis del segle XX a través d’una visita guiada al Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya i a la Casa Alegre de Sagrera que s’iniciarà a les 10.30 h al mNACTEC i en la que els participants podran gaudir d’una oferta de 2×1 per fer la ruta.

D’altra banda, cada dia a les 12 h, també s’ofereix l’activitat “Masia Freixa, la singularitat del modernisme a Terrassa”. Un recorregut per aquest singular edifici per conèixer els seus orígens, la seva evolució històrica o la seva arquitectura. I el dissabte 2 de novembre, de 10 a 13 h i de 16 a 20 h, s’oferirà una jornada de portes obertes a la Casa Alegre de Sagrera.

El diumenge 10 de novembre, el mNACTEC també durà a terme una jornada de portes obertes (de 10 a 14.30 h). El mateix diumenge a les 12 també s’oferirà la visita teatralitzada “1909. Un passeig per la fàbrica”. Una activitat que permet descobrir una fàbrica de començament del segle XX, a través dels espais de l’antiga fàbrica tèxtil del Vapor Aymerich, Amat i Jover, actual seu del mNACTEC. Els infants hauran d’anar acompanyats d’un adult durant l’activitat. Es poden fer reserves a través del web fins al divendres anterior a l’activitat a les 13 h, desprès les reserves s’han de fer per telèfon al 93 736 89 66.

I diumenge 17 de novembre, a les 11 i a les 12 h, el Centre de Documentació i Museu Tèxtil de Terrassa organitza la visita guiada “Mostraris tèxtils, una joia del Museu”. Una activitat gratuïta per a adults que possibilita visitar l’espai de reserva del soterrani del Museu on una tècnica del Museu mostrarà i comentarà veritables joies centenàries en forma de mostrari tèxtil. Per fer la visita cal inscripció prèvia a: [email protected]/ 93 731 52 02. Places limitades.

Terrassa ha estat una de les vuit ciutats escollides des de les quals s’inicien tres de les deu rutes, la “Ruta de Gaudí i l’Aigua”, la “Ruta dels Obrers, Burgesia i Fàbriques” i la “Ruta Transfronterera del Tabac i l’Electricitat”. Disposeu de més informació sobre totes les activitats de la Setmana del Turisme Industrial a Terrassa al web www.visitaterrassa.cat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa