MónTerrassa
Les biblioteques ofereixen més serveis virtuals i amplien els préstecs
  • CA

Arran del tancament de totes les biblioteques públiques de Catalunya, el passat 13 de març per la crisi del coronavirus, la Diputació de Barcelona ha treballat per donar resposta a l’augment de demanda dels serveis virtuals bibliotecaris. Així, obre ara els serveis virtuals de la Xarxa de Biblioteques Municipals a tots els residents de Catalunya encara que no disposin de carnet de la biblioteca.

Així, qualsevol ciutadà que ho sol·liciti a través del formulari corresponent (http://aladi.diba.cat/screens*cat/formulari3_cat.html) podrà fer ús dels serveis virtuals de les biblioteques, com el que ofereix la plataforma de préstec digital eBiblio, amb accés a llibres, pel·lícules i revistes, però també les bases de dades Naxos Music Library, amb un ampli repertori musical sobretot del gènere clàssic, l’In-edit TV, amb documentals musicals, així com els audiollibres o l’hemeroteca de La Vanguardia, per destacar-ne alguns.

Precisament són aquest tipus de serveis virtuals els que més han crescut els darrers dies, en què la població ha estat confinada a casa. Així, la mitjana diària de préstecs al servei d’eBiblio ha passat de 907 préstecs en el període anterior al 14 de març a 2.523 préstecs diaris a partir del 14 de març. Es tracta d’un augment que també s’observa en altres casos, com en l’ús d’Audiomol (audiollibres) o en les visites a In-edit TV.

En aquest sentit, davant el creixement d’un 180% en el nombre de préstecs que es registren a la plataforma digital eBiblio Catalunya durant els primers dies de confinament de la ciutadania, les institucions implicades en el projecte, Generalitat de Catalunya, Diputació de Barcelona, Diputació de Girona i Ajuntament de Barcelona, han decidit incrementar el nombre de títols disponibles, així com el de les llicències d’ús, i augmentar el nombre de documents que es poden prestar per persona. Ara cada usuari podrà agafar en préstec fins a quatre llibres simultàniament amb un màxim de trenta llibres al mes i podrà veure dues pel·lícules diàries sense límit mensual.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa