MónTerrassa
La Biblioteca Central de Terrassa tanca tres dies pel nou sistema de control
  • CA

La Biblioteca Central de Terrassa tancarà de forma excepcional els propers dies 4 i 15 de novembre durant tot el dia i el dijous 17 d’octubre entre les 13 h i les 17 h. Durant aquests dies, la Diputació de Barcelona impartirà un seguit de sessions formatives a la plantilla de la BCT al voltant del nou sistema de radiofreqüència (RFID) instaurat a la biblioteca.

Es tracta d’un nou sistema que permet transmetre dades sense fils, a través d’ones de ràdio, i que substitueix les tecnologies de codis de barres permetent així l’automatització de la gestió del préstec i el control de seguretat. Aquest nou sistema facilita als usuaris i usuàries de la biblioteca l’autogestió del préstec i el retorn dels documents sense necessitat de fer cues ni passar pel taulell de préstecs. Al mateix temps, la implementació del sistema RFID, suposarà dur a terme una important reorganització del treball i de les funcions que fins ara realitzava una part del personal de la BCT.

Uns canvis que permetran potenciar de forma important el paper de l’equipament com a element cultural, educatiu, formatiu i de dinamització de la lectura amb la intenció d’obrir, encara més, les biblioteques a la ciutat. La regidora de Cultura, Rosa Boladeras explica que: “Aquest canvi serà molt positiu i representarà un important pas endavant per a la BCT i principalment per a les persones usuàries del servei. A partir d’ara, el personal es podrà dedicar més, millor i amb més qualitat de servei, a l’atenció i assessorament de les persones usuàries. Esperem que aquest canvi marqui un abans i un desprès pel que fa al servei de biblioteques municipals”.

Amb l’objectiu de dur a terme els canvis necessaris per a la implementació del nou sistema amb totals garanties i facilitar l’accés dels professionals de la BCT a la formació necessària per afrontar-los, minimitzant les molèsties que es puguin ocasionar als seus usuaris i usuàries, la biblioteca tancarà totalment els dies 4 i 15 de novembre i de forma parcial (entre les 13 i les 17 h) el dia 17 d’octubre). Durant aquests dies, la resta de biblioteques que formen part de la BCT Xarxa (Bd2; Bd3; Bd4; Bd5; i Bd6) obriran en el seu horari habitual.

La incorporació de la tecnologia per radiofreqüència a la Biblioteca Central de Terrassa forma part del conjunt d’accions previstes en el marc del nou Pla municipal del servei bibliotecari 2018-2025 redactat per l’Ajuntament de Terrassa conjuntament amb la Gerència de Biblioteques de la Diputació de Barcelona i aprovat al Ple Municipal. Un document que marca les principals línies a desenvolupar fins a l’any 2025, establint les necessitats del servei de biblioteques, tant pel que fa a infraestructures, com a línies de treball i a les accions que cal desenvolupar per acostar les biblioteques a la ciutadania i donar resposta a les demandes de l’actual societat terrassenca.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa