MónTerrassa
La Biblioteca Central dedica diverses activitats a l’obra “Robinson Crusoe”
La BCT acull bona part de les activitats programades | Marcel Marsal

Durant el mes d’abril, la Biblioteca Central de Terrassa (BCT) acollirà tot un seguit d’activitats al voltant de l’obra literària “Robinson Crusoe” de Daniel Defoe. Les aventures de Robinson Crusoe van ser publicades per primera vegada el 1719, ara farà 300 anys. L’obra és una gran metàfora, amb el fil conductor d’un naufragi, de la supervivència en una illa deserta o d’una singular aventura marítima per descobrir, a través del personatge de Defoe, la soledat humana i la història d’un home atrapat pels seus pensaments i les seves emocions. Al llarg del temps, s’han editat versions d’aquesta obra universal per a diferents edats, adaptacions cinematogràfiques i s’ha il·lustrat amb tota mena d’estils.

L’acte inaugural d’aquest cicle d’actes es farà el dimecres 3 d’abril, a les 19 h amb la xerrada “Robinson Crusoe, 300 anys… i les robinsonades” que ens introdueix al món literari d’un dels naufragis més coneguts. La xerrada anirà a càrrec de l’autor i traductor Guillem-Jordi Graells i Andreu, col·laborador habitual de la biblioteca i conductor del Club de Lectura de Teatre.

Del 2 al 12 d’abril també es podrà gaudir d’una exposició especial amb exemplars i objectes que provenen de la col·lecció privada del mateix Guillem-Jordi Graells. Així, la BCT guarnirà la seva sala amb un aparador excepcional que ha estat especialment dissenyat per a l’ocasió per l’alumnat de l’Escola Municipal d’Art i Disseny de Terrassa.

El dissabte 6 d’abril, a les 17.30 h, els infants d’entre 4 i 9 anys podran participar de l’activitat familiar (I+D) Laboratori de Creativitat “Robinson Crusoe, nàufrag busca illa deserta per viure-hi tranquil”. Cal inscripció prèvia, les places són limitades. D’altra banda, tant per a qui ja ha llegit l’obra com per qui vol tornar a reviure-la, la biblioteca posa a la seva disposició tota una mostra bibliogràfica en diversos idiomes i per a diferents edats preparades per emportar en préstec o consultar a la sala.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa