MónTerrassa
Els Bastoners de Terrassa celebraran la seva XLII Diada amb un nou format

La 42a Diada dels Bastoners de Terrassa tindrà un nou format. Aquest cap de setmana, la colla omplirà els carrers de cultura popular però amb uns canvis en la celebració de l’esdeveniment per “buscar una nova experiència”, segons apunten en un comunicat. Enguany, la cercavila tradicional es farà el dissabte 22 a la tarda -enlloc del matí, com es feia cada any– en un recorregut diferent però mantenint-se pels carrers del centre de la ciutat. El dia de Sant Jordi es celebrarà, com cada any, l’aniversari de la colla.

La ballada del dissabte 22, la Diada, constarà de 5 colles convidades: Els Bastoners de l’Antic Poble de Sant Pere de Terrassa, els Bastoners d’Esplugues de Llobregat; les Bastoneres del Putxot, el Drac de Terrassa i els Diables de Sant Llorenç.

Un nou format de Diada: nou horari i nou recorregut

Els participants iniciaran una cercavila a les 17:30h des de la plaça del Vapor Ventalló, el primer punt de lluïment. D’allà, s’anirà fins a la Plaça Vella passant pel carrer de Sant Pere, el de la Palla i la Font Vella. A la plaça, s’hi farà una estona de lluïment dels diferents grups i, posteriorment, se’n farà un altre per acabar al Raval de Montserrat, davant de l’ajuntament. Aquest canvi es fa per intentar fer una actuació “una mica més accessible” i “oferir una activitat diferent”.

XLI Diada dels Bastoners de Terrassa | Marcel Marsal

D’altra banda, el dia de Sant Jordi es celebrarà l’aniversari de la colla. Aquesta actuació començarà a la Torre del Palau, baixarà fent cercavila pel carrer Cremat a la Plaça Vella, on s’hi ballarà aproximadament mitja hora, i seguirà pels carrers Major i Unió. Finalment, es farà una altra mitja hora de balls de lluïment al Raval.

XLI Diada dels Bastoners de Terrassa | Marcel Marsal
XLI Diada dels Bastoners de Terrassa | Marcel Marsal

L’aniversari de la colla, cada 23 d’abril

La Diada commemora el dia en què es va recuperar la colla, originalment creada l’any 1919. Aquesta es va mantenir present fins l’any 1956, en què es va desfer i va limitar-se a ballar, a partir d’aleshores, només esporàdicament. Segons informen, l’any 1976, l’Ajuntament de Terrassa va deixar d’organitzar la Festa Major i un grup de gent es va dedicar a recuperar la cultura popular. La colla que es coneix actualment va sortir a ballar per primer cop el dia de Sant Jordi de 1981, un dia que es commemora cada any des d’aleshores.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa