MónTerrassa
Balletto del Sud porta una peça mediterrània i d’immigració a Terrassa
  • CA

La companyia italiana ‘Balletto del Sud‘ torna a Terrassa amb l’obra del poeta Vittorio Bodini, La pianure di rame, una peça d’aires mediterranis i sobre la immigració. La peça es podrà veure a LaFact Cultural aquest diumenge 8 de maig a les 18:00h.

“La coreografia posa en escena un amor impossible i dolorós per una terra que és mare i amant però que ara s’ha convertit en ventre estèril que cal abandonar per tornar a viure”, expliquen des de LaFact. “La plana de coure és un territori vermellós on els habitants comparteixen amb els ocells les sortides, les migracions cícliques amb retorns o les estades a llocs llunyans”. Entre l’elenc hi trobem la ballarina catalana Núria Salado, primera solista de la companyia des del 2014.

25 anys de trajectòria i 42 produccions

El Balletto del Sud va ser fundat el 1995 per Fredy Franzutti, un dels coreògrafs més coneguts i apreciats a Itàlia i a l’estranger. Ha creat espectacles pel Teatre Bolshoi de Moscou, i pels Teatres de l’Òpera de Roma, Sofia, Montecarlo, Magdeburg, Tirana i Bilbao. La companyia està reconeguda pel Ministeri del Patrimoni i Activitats Culturals des de 1999 i és una de les més populars a Itàlia. Presenta un equip format per 18 solistes de diferents nacionalitats, d’alt nivell tècnic i capaç d’alternar-se en els rols principals.

La companyia compta amb un repertori de 42 produccions que inclouen grans títols de la tradició clàsssica i peces modernes coreografiades per Fredy Franzutti, sovint produccions embelldies per la participació d’estrelles convidades com Carla Fracci I Lindsay Kempi.

El Balletto del Sud participa en grans gires per Itàlia i a l’estranger a països com Vietnam, Albània, Espanya, Croàcia, Tuníssia, Egipte i Perú. La companyia també ha fet les seves incursions televisives a RAI Uno pel Concert de cap d’any i ha participat en nombroses produccions d’òpera a Lecce, Pesaro, Cagliari, Reggio Emilia i a l’estranger, a Suïssa, Espanya, Portugal, Alemanya, Rússia i Montecarlo.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa