x
El curs amb prescriptors dels Ateneus Cooperatius del Vallès | MIGUEL GORDILLO

Amb la voluntat de formar professionals de l’administració local perquè es prenguin mesures municipals en favor de l’economia social i solidària, l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental i el del Vallès Oriental han creat el curs FESS-HO FÀCIL!, destinat al personal tècnic dels ajuntaments. La proposta, que començarà el proper 8 d’abril a la Torre d’en Gorgs de Barberà del Vallès, contempla quatre sessions de cinc hores que es faran a Granollers, Sabadell i Montornès fomentant també l’intercanvi de punts de vista sobre el paper que poden jugar els ajuntaments en la promoció de l’economia social i solidària.

FESS-HO FÀCIL! es marca vuit objectius: donar a conèixer l’economia social i solidària i els seus beneficis i oportunitats, repassar el seu context global, explicar exemples singulars i del territori, informar de les eines de l’administració local per promoure i facilitar aquest model econòmic, aprofundir en el paper de l’administració pública, treballar la intercooperació entre municipis, elaborar un mapa de recursos i oportunitats i conèixer què són i com aplicar les clàusules socials en les polítiques de contractació.

La primera sessió tindrà un caràcter introductori sobre què és l’economia social i solidària, la capacitat de transformació territorial i la relació amb l’administració local. La segona, que es farà el 15 d’abril al Centre Cívic Palou de Granollers, servirà per explicar experiències del territori i de bones pràctiques de l’administració. La tercera, el 22 d’abril al Centre Cívic Can Balsach de Sabadell, aprofundirà en la intercooperació entre administracions locals. La sessió de cloenda, el 30 d’abril a la sala de plens de l’Ajuntament de Montornès, servirà per tractar l’encaix de les clàusules socials en la nova llei de contractació pública.

Al curs s’implicaran diverses persones expertes en l’àmbit com Jordi Garcia Jané, Ivan Miró i el president de La Confederació, Joan Segarra, així com els equips tècnics dels dos Ateneus Cooperatius. També hi participaran les cooperatives Makelt! Education i Facto i es donaran a conèixer les iniciatives públiques dels ajuntaments de Montornès, Navàs, Arbúcies, el Prat del Llobregat, Sabadell i Cardedeu i el programa conjunt ESSTEM TREBALLANT dels consistoris de Ripollet, Montcada, Cerdanyola i Barberà.

Nou comentari