MónTerrassa
Arriba a Terrassa l’obra ‘Llibres per cremar’
  • CA
L’elenc de ‘Llibres per cremar’ format per Roger Batalla, Paula Sunyer i Ramon Vila | Aitor Rodero

!--akiadsense-->

Qui no s’ha preguntat mai quin llibre s’enduria a una illa deserta? El Centre d’Arts Escèniques de Terrassa (CAET) porta aquest dissabte a la Sala Maria Plans l’espectacle de la Companyia Pyros, Llibres per cremar. Traduïda pel terrassenc Roger Batalla, dirigida per Blanca Bardagil i interpretada pel mateix Batalla, per Paula Sunyer i per Ramon Vila, l’obra es pregunta quin llibre és prou valuós per sacrificar un instant més d’escalfor (en un pis amenaçat per les bombes i els trets dels franctiradors en ple hivern). Quant val la cultura? Val la pena viure si perdem la humanitat i ens convertim en bèsties?

Amb ecos del teatre més filosòfic de Sartre i Camus –i el permís del Fahrenheit 451de Bradbury–, Amélie Nothomb teixeix un joc dialèctic que avança sense embuts pels laberints de la moral en un text on la ironia i la desesperació rebel·len situacions salvatges i tristament actuals. Llibres per cremar -obra inèdita a Espanya– s’endinsa en les catacumbes de la natura humana i explora el panorama de la supervivència en un context de guerra dins la guerra. Una reflexió superlativa sobre la importància dels llibres, l’influx que exerceixen i, en definitiva, sobre la cultura.

Amb Llibres per cremar, que es va estrenar per primer cop a tot l’Estat el febrer de 2018 al Maldà, la Companyia Pyros proposa un joc de miralls monstruós on el públic veurà idearis i comportaments reflectits que faran prendre consciència de la importància de la cultura perquè l’últim que queda, al cap i a la fi, és la nostra humanitat. L’obra arriba ara a Terrassa el dissabte 27 d’octubre a les 20h a la Sala Maria Plans i ho fa amb les entrades exhaurides.

Sinopsi

La ciutat està assetjada i som al pic de l’hivern. Al pis del Professor, on es refugien el seu assistent Daniel i Marina, estudiant d’últim any i amant del Daniel, només un combustible els pot permetre lluitar contra el fred: els llibres. Però no tothom hi està d’acord. A mesura que passen els dies i que el fred els tenalla, els principis ètics trontollen, es giren les tornes i el triangle format pels tres personatges s’anirà enterbolint a causa de la gelosia, els interessos, el poder i l’instint de supervivència. “Crema allò que has adorat, adora allò que has cremat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa