MónTerrassa
Arriba el Festival Internacional de Fotografia Contemporània de Terrassa
  • CA

La Xarxa Fotogràfica de Terrassa (Xafa’T) organitza l’Emotiva21, el Festival Internacional de Fotografia Contemporània de Terrassa. El festival tindrà lloc del 7 d’octubre al 14 de novembre, tot i que la primera exposició “Tributo a la bata”, de la fotògrafa Lucía Herrero, ja es podrà veure aquest diumenge 12 de setembre al Museu Tèxtil de Terrassa.

Amb un total de 16 exposicions, gairebé una vintena de fotògrafes i fotògrafs i 7 conferències i tallers, el festival vol reivindicar el paper de la fotografia i demostrar que la cultura és un salvavides en temps convulsos.

L’exposició que dona el tret de sortida, “Tributo a la bata”, és un homenatge a les matriarques d’una societat fortament patriarcal i a la peça de roba icònica que van vestir durant dècades, explica el festival en un comunicat. “Herrero ret homenatge a una generació de dones que van esdevenir el suport emocional del país”. En paral·lel a l’exposició, el Centre de Documentació i Museu Tèxtil ha fet una crida perquè la ciutadania envii fotografies de les bates de mares i àvies. Les millors, s’exposaran juntament amb les fotografies de Lucía Herrero.

Imatge de l’exposició “Tributo a la bata” de Lucía Herrero | Xafa’T

Paulo Cacais, director artístic del festival, assegura que hi ha un salt qualitatiu pel que fa a l’aposta per artistes: “Hem programat una oferta més ambiciosa, portant projectes tant nacionals com internacionals”. Això sí, Emotiva21 segueix sent fidel al seu esperit crític: les exposicions són treballs de fotoperiodista altament compromesos, com és el cas de l’exposició “Pescuezos”, on Raül Clemente denuncia com viuen els llebrers a Espanya, “Uno de cada tres” de Mingo Venero, on es parla de la pobresa infantil al nostre país; o l’exposició “Now you see me Moria”, un treball que combina les imatges realitzades per refugiats amb el treball de dissenyadors i artistes d’arreu del món.

Imatge de l’exposició “Pescuezos” de Raül Clemente | Xafa’T

Tallers amb artistes de primer nivell

La gran aposta del festival són els tallers. “Hem volgut oferir un ventall molt ampli. Per això podreu trobar des de xerrades obertes a qualsevol amant de la fotografia, passant per tallers molt més enfocats a la professionalització”, explica Mireia Comas, presidenta de Xafa’T. Destaquen el taller sobre fotoperiodisme en zones de conflicte amb el fotoperiodista i Premi Nacional de Fotografia, Gervasio Sánchez, o el taller del fundador de la revista Clavoardiendo i especialista en fotografia i copywriting, Roberto Villalón, “Para que tus fotos las conozca hasta el Tato”.

Emotiva Km0

Un dels objectius de Xafa’T és donar visibilitat als fotògrafs terrassencs i els espais i entitats culturals. Per aquest motiu, la programació es complementa amb exposicions focalitzades en mostrar el treball d’artistes egarencs. Aquestes exposicions són organitzades de forma autònoma per diferents entitats i associacions de Terrassa. Comas ha afirmat que treballen perquè Terrassa sigui reconeguda per la seva vinculació amb la fotografia. “La ciutat ha tingut un paper molt important en la història de la fotografia catalana i espanyola, sobretot en la dels anys seixanta. Volem reivindicar aquest paper des d’una imrada contemporània, plural i crítica”, afirma. Alguns dels i les artistes exposats en el Km0 són Josep Ma Albero, Miquel Llonch, Jaume Cabús i Enric Jornet.

La programació completa i les activitats es poden consultar en aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa