MónTerrassa
L’Aplec de Sardanes de Terrassa commemorarà el músic Joan Manén

Terrassa celebrarà aquest cap de setmana la 48ena edició de la Diada – Aplec de Terrassa de Sardanes, organitzat per l’Agrupació Sardanista ASERT i amb el suport de l’Ajuntament de Terrassa. L’agrupació ha presentat l’edició d’enguany en una roda de premsa aquesta tarda a la sala d’exposicions del Centre Cultural El Social, on han intervingut Jaume Pérez, president d’ASERT, Anna Costal Fornells, musicòloga catalana, i Jennifer Ramírez, egidora de Presidència a l’Ajuntament de Terrassa. L’Aplec tindrà lloc al Parc de Sant Jordi i comptarà amb dues coples i més de 20 sardanes. Com a novetat, l’agrupació ha informat que la diada d’enguany commemorarà el 50è aniversari de la mort del músic i violinista català Joan Manén.

La diada començarà el dissabte 18 de setembre amb una audició de Cobla Ciutat de Terrassa i continuarà diumenge dia 19 amb les cobles Sant Jordi i Mil·lenària. La primera tindrà lloc a les 11:00h del matí, i la segona començarà a les 16:30h de la tarda. El president Jaume Pérez, espera que, malgrat no poder celebrar la diada a la Plaça Vella com anys anteriors, els terrassencs i terrassenques s’acostin al Parc de Sant Jordi a gaudir del ball de sardanes, una activitat que no es va poder realitzar l’any passat degut a la Covid-19.

La regidora Jennifer Remírez, la musicòloga Anna Costal i el president d’ASERT Jaume Pérez durant la presentació de l’aplec | Laura Gómez

Costal, durant la seva intervenció, ha fet un repàs de la vida i trajectòria del compositor Joan Manén, conegut per la seves sardanes “Cavaller enamorat” o “Camprodon”, sent aquesta última la sardana escollida d’enguany pel Dia Universal de la Sardana. LA musicòloga ha recordat que Manén és un dels violinistes catalans més reconeguts internacionalment, malgrat el seu nom no sigui àmpliament conegut al territori català.

Finalment, la regidora Ramírez ha expressat que poder celebrar l’aplec aquest cap de setmana és “motiu d’alegria i satisfacció” i que “tornem amb més ganes que mai” ja que l’any passat no es va poder dur a terme. També ha agraït l’agrupació ASERT per la feina feta i el compromís que mostren amb la cultura de la ciutat, i els ha felicitat per continuar treballant per la sardana, una activitat que està “més que consolidada dins les activitats culturals de la ciutat de Terrassa”

Presentació de la 48ena edició de la Diada – Aplec de Terrassa de Sardanes | Laura Gómez

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa