MónTerrassa
L’Aplec Diada de Terrassa torna a plaça amb ganes de saltar i ballar
  • CA

Aquest any, després de dos anys de restriccions per culpa de la pandèmia de la Covid, es pot recuperar la normalitat de la Diada-Aplec de Sardanes de Terrassa. Després d’un 2020 amb un aplec “encongit”, ara toca festa grossa, no en va s’arriba a la 49a edició d’aquest acte organitzat per l’Agrupació Sardanista ASERT. Es proposa un cap de setmana -aquest dissabte i diumenge dies 17 i 18- amb tot un seguit d’activitats i, sobretot, ball i música on la sardana n’és la gran protagonista.

El president de l’entitat, Jaume Pérez, ha assegurat que s’ha preparat un “repertori variat”. “Hem intentat fer un programa ballador, perquè els que poden saltar s’ho passin bé ballant”, ha afirmat en l’acte de presentació de l’Aplec. Es vol que aquesta jornada sigui memorable perquè “ja la trobàvem a faltar”. Enguany, s’ha decidit comptar amb la participació de les millors cobles del moment: Principal de Terrassa, Sant Jordi Ciutat de Barcelona i la Mil·lenària Fidelíssima Vila de Perpinyà.

A més, aquest 2022 l’Aplec es dedicarà al 100è aniversari del naixement de Manel Oltra i Ferrer (1922-2015), un gran compositor, músic i director de música del Conservatori Superior de Música de Barcelona.

El programa d’activitats

La festa ha començat aquest mateix dijous, amb la celebració de la conferència sobre la figura de Manuel Oltra i Ferrer a càrrec d’Anna Costal. La musicòloga i professora ha recordat la vinculació d’Oltra amb la ciutat de Terrassa i amb l’ASERT, en particular, i ha fet un repàs dinàmic sobre la vida i obra del compositor. Ha explicat anècdotes com el seu pas per la mili, al Marroc, on va estalviar-se d’agafar les armes gràcies al piano, o els seus primers records i sardanes compostes. A més, s’ha presentat el Càntir 2022.

La Diada continuarà dissabte, dia 17, a la plaça Vella a partir de les 18.30h amb la Principal de Terrassa que oferirà fins a 9 peces. Però el plat fort s’espera pel dia 18, al matí també a la plaça Vella hi trobarem les cobles Sant Jordi i Mil·lenària amb 20 temes més. I a la tarda, el mateix escenari és l’escollit per a partir de les 16.30h, primer concert de les dues mateixes cobles, i després, de gaudir amb el Concurs de Colles Improvisades.

El càntir per aquest 2022 per commemorar la 49a Diada-Aplec Sardanista de Terrassa | Lluïsa Tarrida

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa