MónTerrassa
Anna Alàs brilla en l’estrena mundial de l’òpera Unter dem Gletscher
  • CA

L’artista terrassenca Anna Alàs és la gran protagonista de l’estrena mundial de l’òpera “Unter dem Gletscher” (Sota la glacera), de Michael Obst. La mezzosoprano s’encarrega del paper principal, en Vebi, en un text escrit per Herman Schneider basat en la novel·la “En la glacera” (Kristnihald undir Jökli) del premi Nobel islàndès Halldór Laxness. L’obra, en alemany, s’ha estrenat aquest cap de setmana en un dels gran escenaris d’Àustria, l’Òpera de Linz, i que es podrà veure fins al mes de juliol.

Anna Alàs amb Gotho Griesmeier | Reinhard Winkler

Sinopsi

Als peus de la glacera de Sn.fell, un sacerdot parroquial està descurant les seves funcions pastorals, així que com a conseqüència del rumor que s’escampa, les autoritats de l’església decideixen enviar a un jove clergue de Reykjavík a la província islandesa. Però poc s’espera el que allí s’hi trobarà: un sacerdot que prefereix reparar els fogons del càmping que predicar; un ric i influent home de negocis; i tres pastors que parlen dels miracles de la reactivació i semblen necessitar un cop de realitat; només són el començament d’una història enigmàtica i misteriosa sobre una societat que fluctua entre la creença popular i la modernitat.

No és la primera vegada de Obst porta a Linz, amb èxit, una òpera. Ho va fer el 2016 amb “Solaris”, i ara amb aquesta novel·la enlluernadora i profundament còmica, vol tornar a triomfar. I per això ha comptat amb Anna Alàs, una de les veus catalanes amb més projecció internacional, i que aquí dona vida al jove Vebi, en un paper que requereix un gran esforç tècnic, vocal i mental, ja que es durant prop de 3 hores no es mou de dalt de l’escenari. Tot un repte, com ha reconegut la mateixa egarenca:

El repartiment

Vebi: Anna Alàs i Jové
Mutter Jonson: Katherine Lerner
Fina Jonson: Tina Josephine Jaeger
Sira Jon: Michael Wagner
Helgi: Matthäus Schmidlechner
Alfberg: Martin Achrainer
Saknussem II: Peter Fabig
Syngman: Hans-Jürgen Schöpflin
Die Stimme des Lachses: Alois Mühlbacher

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa