MónTerrassa
Amunt i Crits es prepara per als 75 anys fent una crida per trobar els exdansaires
  • CA

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart; acompanyat de la regidora de Cultura, Rosa Boladeras; s’ha reunit aquest divendres, 11 de desembre, amb una delegació de la Junta de l’Agrupació Folklòrica Amunt i Crits, encapçalada per la presidenta de l’entitat, Nuri Escudé. Durant la trobada, l’agrupació ha presentat a l’alcalde i a la regidora els actes de celebració del 75è aniversari de l’entitat que tindrà lloc l’any 2023.

I és que l’entitat arriba a una data important per a la seva història. “Ha plogut molt des que l’any 1948 un grup de joves es decidissin a emprendre una tasca que ha perdurat en el temps, malgrat les vicissituds que han passat al llarg dels anys”, manifesten. I volen recordar aquesta gran fita amb tota la gent que al llarg d’aquests anys n’ha format part. Per això, l’actual junta directiva, a l’espera d’anunciar públicament i oficialment quins seran els actes que es duran a terme l’any vinent, sí que ja han llançat una crida a la ciutadania.

Fer córrer la veu

“Volem demanar la col·laboració de totes aquelles persones que han passat per l’entitat, per tal de recollir dades dels ex dansaires. De la majoria, ja ho tenim, però n’hi ha altres que al llarg dels anys han canviat de domicili i/o de telèfon i que no sabem on localitzar. Entre tots ho aconseguirem”, exposen. Així doncs, es demana que es posin en contacte amb Amunt i Crits a través d’un formulari que han creat expressament per a l’ocasió i que es pot accedir clicant aquí.

La història d’Amunt i Crits és llarga i plena de bons records. També de títols i reconeixements, com la primera vegada que va ser proclamada Campiona de la província de Barcelona, un llunyà setembre de 1949. Des d’aleshores, l’associació ha anat creixent, incrementant el nombre de dansaires i incorporant noves seccions. Ara fa cinc anys, pel 70è aniversari, ja van fer festa grossa, amb l’organització de diversos actes: tallers, conferències, àpats de germanor, actuacions… I esperen que per aquest 75è aniversari es pugui recuperar el bon ambient i fer-lo encara més gran.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Sardanista a novembre 14, 2022 | 08:59
    Sardanista novembre 14, 2022 | 08:59
    Llàstima que la sardana ha esdevingut un aspecte purament folklòric. I d'una banda és natural; tot neix creix, arriba a la plenitud, decau i mor. La sardana, mal ens pesi als que la estimem, està a les acaballes; aviat no serà altra cosa que una peça de museu, co e contrapàs i d'altres dances.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa