MónTerrassa
Alemanya acull les àries i duets de Martínez Colàs i Laia Camps
  • CA

Alemanya podrà viure i gaudir en directe del carrer espectacle dels artistes de Terrassa del director i autor Joan Martínez Colàs i la soprano Laia Camps. Ambdós egarencs viatgen aquest divendres convidats per la Haus der Musik del municipi Hanau, conegut mundialment per ser la ciutat natal dels Germans Grimm i que forma part de Hessen. Coneguda per ser un dels centres més importants de l’alta tecnologia també són uns amants de la música clàssica.

Es tracta d’un intercanvi cultural en el qual Martínez Colàs treballarà aquest cap de setmana de l’11 i 12 de setembre a partir de composicions pròpies. Ho farà acompanyat d’una coral de la ciutat. Al mateix temps, el duet terrassenc té compromeses dues actuacions on podran interpretar àries i duos de música espanyola i catalana, a més de composicions del mateix Colàs. Aquest projecte va iniciar-se l’any 2011 i fins a l’actualitat s’ha mantingut oberta la via de col·laboració, fins al punt que també el grup musical alemany va venir a Catalunya a oferir alguns concerts. Des de fa prop de deu anys, Martínez Colàs ha realitzat alguns workshop a Alemanya, i té la intenció de continuar desenvolupant aquesta línia de treball internacional.

Colàs (Terrassa, 1972) ha estat director fundador de la Coral Nova Ègara, del MC Cor Barcelona, del Cor de l’Acadèmia Clàssica de Barcelona i de la Capella Sacra de Catalunya. Titulat en disciplines com direcció d’orquestra i cors, composició o pedagogia musical, també ha destacat per ser el director de la Banda de Matadepera o l’Orquestra Filharmònica Metropolitana. A Terrassa, ha estat vinculat al cor del Campus Universitari de la UPC i la seva presència és habitual en la temporada de música clàssica que acull anualment l’Auditori Municipal de Terrassa. També destaca en la seva faceta de compositor, tant per a formacions instrumentals com vocals, alfunes de les quals han estat estrenades en espais com el Palau de la Música o l’Auditori de Barcelona.

Joan Martínez Colàs i Laia Camps en una actuació | Cedida

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa