MónTerrassa
“Àfrica té nom de dona” porta l’empoderament femení africà a Terrassa
  • CA

Dotze entitats terrassenques que treballen en projectes de cooperació internacional a països africans organitzen la primera campanya d’Àfrica en Positiu sota el títol “Àfrica té nom de dona“, del 16 al 30 d’octubre. Tal i com diu el nom, l’objectiu de la campanya és parlar d’Àfrica en positiu, de l’apoderament de les seves dones i la seva capacitat emprenedora i creativa i fugir de discursos paternalistes encara basats en una mentalitat colonialista.

Durant aquestes dues setmanes es duran a terme quatre activitats que tindran com a protagonistes dones de diferents països i d’àmbits com les arts plàstiques, l’esport, l’arquitectura, l’empresa i el cinema. Totes quatre activitats estan centrades en el rol i l’empoderament femení als països d’Àfrica i busquen fugir de missatges paternalistes i oferir una imatge positiva del continent.

La primera activitat és una exposició de pintura a l’Arxiu Tobella a càrrec d’una artista catalano-guineana Montserrat Anguiano, que tindrà lloc el 16 d’octubre a les 18:00h amb la presència de representants de les entitats, de l’Ajuntament i de la mateixa autora. En la seva obra, la dona és un element clau, amb l’objectiu de retratar la bellesa i el poder de la dona racialitzada. Anguiano es defineix com a activista, feminista i antiracista. La segona activitat és la projecció d’una pel·lícula rodada a Kenya de la directora gambiana Maimouna Jallow, que presentarà ella mateixa i que tindrà lloc el 19 d’octubre al Cinema Catalunya. La tercera activitat es tracta d’una taula rodona amb participació de dones vinculades a diferents àmbits del Marroc, Kenya i Guinea Equatorial, com Laida Memba Ikuga, Laila Fetian Ben Taouit i la mateixa Jallow, que tindrà lloc el 28 d’octubre a l’Auditori de la Unida, a l’Avinguda Béjar. L’última activitat serà un partit de futbol-sala femení el 23 d’octubre al Camp Goel, entre el Terrassa FC i l’Estrellas Zohor, equip format per jugadores d’origen marroquí i on paticiparà Ben Taouit.

Tots els actes són gratuïts i oberts a tothom. L’únic acte per invitació (per un motiu d’aforament com a mesura de prevenció per la Covid) és la inauguració de l’exposició a l’Arxiu Tobella.

Cartell de la campanya “Àfrica té nom de dona” | Àfrica en positiu

Organització

Les dotze entitats de la ciutat que organitzen Àfrica en Positiu son Abarta, ACAU, Amics dels Infants del Marroc-IMA, Associació Demé, CCONGD, Educació Solidària, Església Unida de Terrassa, Fundació Main, Jambakasala, Microcrèdits Solidaris, Nens de la Llauna i Ocularis. A més, la campanya compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Terrassa, de la Diputació de Barcelona i del Centre Euro Àfrica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa