MónTerrassa
El 41è Festival Jazz Terrassa manté viu l’esperit dels grans mestres
  • CA

Un dels objectius de la 41a edició del Festival Jazz Terrassa és “mantenir viu l’esperit dels grans mestres del jazz, una essència que no només es conserva interpretant la seva música sinó quan aquesta és tocada per alguns dels seus deixebles musicals més propers”. Per aquest motiu, des de l’organització s’ha plantejat el concert inaugural del festival, que tindrà lloc el pròxim dimecres 9 de març, com un dels grans exemples d’aquesta missió. Anirà a càrrec de dues de les joves promeses de l’escena jazzística del país, Alba Pujals i Rita Payés, les quals homenatge al recentment desaparegut mestre trombonista, Slide Hampton, amb la presentació de ‘Two Slides’ on exploren la diversitat i varietat sonora del trombó.

També en clau femenina, la potent veu de Queralt Albinyana acompanyada de la inconfusible Tota Blues interpretaran un repertori que ret tribut a les pioneres del blues en un recorregut per les seves veus més destacades. I en la mateixa línia, el dimecres 23 de març, ho farà el saxofonista Jan Julià amb el seu grup i Atenea Carter. La formació, que compta amb joveníssims membres habituals a les jam sessions organitzades durant l’any a la Nova Jazz Cava, recordarà el trompetista Roy Hargrove, guardonat amb el Premi Jazzterrasman l’any 2010.

Els grans mestres no només han servit de referent als joves músics que s’obren pas, sinó que el seu mestratge perdura en el temps. El festival recorda enguany els 25 anys sense l’organista Lou Bennett i el pianista Tete Montoliu, ambdós artistes capdals en la trajectòria del jazz a Terrassa.

Després de Tete, el més internacionals dels pianistes del Festival de Jazz Terrassa, Ignasi Terraza, rebrà la màxima distinció del certamen, en una edició on també es projectarà el documental “Un buit que s’ha d’omplir” dedicat a la memòria de Francesc Burrull, un altre dels grans pianistes de l’escena catalana. La programació de pel·lícules documentals es completa amb “Trance” al voltant de la figura de Jorge Pardo, un altre mestre en aquest cas del jazz flamenc i també guardonat amb el Premi Jazzterrasman el 2004.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa